Berta Sándor

Elérhető az AOL Browser

Az amerikai vállalat új böngészője az Internet Explorer Trident-motorjára épül és Tabbed Browsing funkcióval, Feed-olvasóval, valamint egy kémprogramok elleni modullal is ellátták. Az amerikai változat ezenkívül asztali keresővel is kiegészíthető.

Az AOL böngészőjének a neve először AOL Browser, majd AOL Explorer volt, most újra AOL Browser lett. Az új program az Internet Explorerhez képest megváltozott, legfőbb újdonsága, hogy már támogatja a Tabbed Browsing funkciót. AZ F8 billentyű lenyomásával a felhasználó egy pillanat alatt áttekintheti, hogy éppen milyen oldalak vannak megnyitva.

A beépített Feed-olvasó elboldogul az RSS- és az Atom-Feedekkel. Újdonságnak számít még a Quick Scan nevű kémprogramok elleni modul és a felugró reklámablakokat blokkoló funkció is. A program amerikai verzióját ezenkívül utólag el lehet látni egy asztali keresővel is, más nyelvi változatokban azonban erre nincs lehetőség. A szoftver támogatja az AOL TopSpeed-technikáját, aminek köszönhetően egyes weboldalak akár 30 százalékkal gyorsabban is betöltődhetnek. Ezt egyébként a megnövelt caching-funkciók teszik lehetővé.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

Ezenkívül számos kényelmi funkcióval is ellátták a fejlesztők az új böngészőt. Így például egy weboldalon megjelölhetjük az összes ott lévő linket, ha szeretnék kimutatni a szövegben előforduló összes hivatkozást is, valamint megnövelhetjük egy adott site kontrasztját is. A portált a feje tetejére is állíthatjuk és van tükör-funkció, de választhatjuk az összes lehetőséget egyszerre is, így a végeredmény meglehetősen érdekes és mulatságos lesz.

Lehetőségünk van a különböző AOL-funkciók, például az AOL Messenger vagy a cég zeneletöltő szolgáltatásának a böngészőn belülről való elérésére. A cél, hogy a böngészés minél egyszerűbbé váljon. A program használatához szükség van az Internet Explorer 6.0-ás vagy újabb változatára, illetve a Windows 2000 vagy a Windows XP operációs rendszerek egyik verziójára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • moonman #8
    Évek óta vannak ennél sokkal jobb IE alapú böngészők amelyek még magyarul is tudnak:

    Pl. Maxthon és Avant Browser stb.
  • marikanet #7
    Én is letöltöttem - és bár nem magyar nyelvű de tudom használni - és szimpatikusabb mint az IE. Van pár hely ahova csak IE-vel tudok menni - és ott használom. Az IE-nek a mostani béta verziója nálam nem jött be - igy ennek örülök
  • PityBull #6
    Gondolom, azok számára készítették, akik azt AOL-on keresztül kapcsolódnak az internetre...
    ...Nekik biztos jó...
  • Doomista #5
    kipróbáltam ezt az AOL Browsert de = 0
    Nemtudom minek kell +ban felesleges böngészőket készíteni.Van,ami nagyon jó a Mozilla Firefox például.
  • asysoft #4
    Nem az AOL-é a Netscape?
  • lck #3
    kipróbáltam - 5 percet használtam - aztán kuka
  • craesh #2
    na ezt végképp nem értem. minek adták ezt ki??? az IE7 ugyis verni fogja, merthát ez is ugye IE-re épül... nyilvánvalóan jobb lesz Vista-ban levö.

    aki meg alternate browsert akar használni ugyse fog egy szintén IE-klón böngészöt használni.

  • sly007 #1
    A portált a feje tetejére is állíthatjuk és van "tükör-funkció, ..." Ezt meg lehet csinálni az IE beépített szűröivel is (talán úgy is csinálták). Bármelyik internet oldalon meg lehet ezt csinálni, függetlenől attol, hogy az MS IE vagy AOL Browser. Lehet még szörekárnyalatossá tenni, vagy invertálni, esetleg homályosítani stb.

    szerintem nincs sok haszna.