MTI

Javuló eredmények a France Télécomnál

A France Télécom vezetékes otthoni bevételei 1,4 százalékkal csökkentek, 4,35 milliárd euróra, tükrözve mind a hívások mennyisége, mind a díjak csökkenését.

A France Télécom, a nagyságra második, piaci értékét tekintve negyedik európai távközlési vállalat az idei első negyedben EBITDA eredményét 7 százalékkal, 4,67 milliárd euróra növelte a tavalyi első negyed 4,376 milliárdja után, 4,635 milliárd eurós elemzői várakozás mellett. Bevételei 12,81 milliárd euróra emelkedtek a korábbi 11,62 milliárdról. Az ugyancsak a céghez tartozó Orange mobiltársaság 1,44 milliárd eurós bevételről számolt be.

A mind élesebb piaci versenyre hivatkozva azt közölték, hogy az idén előbbre hoznak néhány későbbre tervezett új beruházást, és ez 1-2 százalékponttal csökkenti a társaság nyereségrátáját. Az árbevétel-növekedés a korábban előre jelzettnél kisebb, 2 százalék körüli lesz az idén. A vállalatnál egyelőre nem közölték, hogy melyik üzletágban vannak nehézségei, elemzők szerint a problémák széleskörűek. Emlékeztetnek arra, hogy a vezetékes és mobilszolgáltatók Európa szerte nagy kihívásokkal találják szembe magukat: a folyamatosan megújuló technológiával, az éles versennyel, a piacszabályozó hatóságok folyamatos árcsökkentésével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!