Figyelőnet

Magyar honlapokat hackeltek meg azeriek

Egy azerbajdzsáni hackercsoport száz magyar honlapon helyezte el az általuk összeállított írásos anyagot, amelyben a napokban Magyarországon elítélt azeri tiszt elleni ítélettel szemben foglalnak állást.

"Az Azerbajdzsáni Polygon Hacker Csoport tiltakozik az igazságtalan bírói ítélet ellen! Kérjük, hogy a lelkiismeretes magyar állampolgárok szintén fejezzék ki tiltakozásukat, és támogassanak minket. Mondjanak NEM-et az igazságtalan bírókra, az örmény terrorizmusra és hazugságokra!" - ez a szöveg volt olvasható április 20-ától több magyar honlap nyitóoldalán.

A honlapon található dokumentumok a magyar bíróság által életfogytiglanra ítélt azeri tiszt ügyét ismertetik az azeri fél szemszögéből. Ramil Szafarov azeri főhadnagyot 2004. február 19-én vette őrizetbe a rendőrség Budapesten, Gurgen Markaryan örmény tiszt meggyilkolásának vádjával. A férfi a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem kollégiumában fejszével támadt örmény tiszttársára, akit álmában gyakorlatilag lefejezett. Ezután a szintén a kollégiumban alvó másik örmény tisztet is megpróbálta megölni, ez azonban nem sikerült. Mindhárom tiszt a NATO békepartnerség programjának keretében szervezett angol nyelvkurzuson vett részt.

A Fővárosi Bíróság április 13-án első fokon életfogytiglani börtönre ítélte Szafarovot, előre kitervelten, aljas indokból, különösen kegyetlen módon elkövetett emberölés és emberölés előkészítésének bűntette miatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • noss #11
    egymás piszkos ügyeit nem itt kéne elintézni...

    különben meg tanuljanak angolul angliában, ne itt!
  • irkab1rka #10
    Igy volt.

    A személyes bosszúnak RÉSZE kell hogy legyen a tettéért a törvényekkel való szembenézés.
    Ha megölte: lelje rajta, ezzel nem lehet mit kezdeni.
    De hogy utána fel kell akasztani, az biztos. Nekem ebben az országban fejszés gyilkos ne mászkáljon szabadon, és ne menjen haza büntetlenül. Miért nem Azerbajdzsánban, vagy Örményországban gyilkolt?

    Mindenki tanulja meg: ha ebben az országban embert ölsz, nem fogjuk hagyni, és a mi rendőreink el fognak kapni, és a mi börtönünkben fogsz megrohadni. És leszarom, hogy ellenfélnek, ellenségnek vagy akárminek nevezi az áldozatát.

    És azt se felejtsétek el, hogy rendőrtiszt volt az illető. Ahol ilyen a rendőr, milyen a csőcselék?
    És most nem az Azeri és Örmény normális többségről beszélek, hanem a bunkókról, amik ebben az országban is szép számmal akadnak (időnként felvesznek valami egyenruhát, és masíroznak).

  • Caprioli #9
    Állítólag a faszi családja meghalt egy bombázásban, és személyes bosszú volt a dologban. Az eset a Hungária körúti kampuszon történt, egy tesco-s fejszével.
  • exxile #8
    Örményország önkényesen megszállta Azerbajdzsán egy részét. Az azeri vezetés jó 1 évtizede próbálja békés úton visszaszerezni azt, ami az övé. Az azeriek többsége persze ennél hatékonyabb beavatkozásokat követel. Ennyi a történet.
  • Valandil #7
    Egy kulturállamban felkötötték volna. Meg is érdemelné. Szerintem.
  • Cat #6
    mert aki az ellenfelet megöli az hős, nem érdemel büntetést :)
  • sly007 #5
    Melyik oldalakat törték fel? Mert az oldalak minösége jelzi, hogy miyen komolyak voltak a hackerek.
  • fawcet #4
    Jó megyek a török mellé aludni, utána felszeletelem fejszével mert nálunk voltak hódoltsági időkben. Szóval be ne dumálja senki, hogy nem érdemelte meg. Ráadásul békehadtestben. Ez különösen undorító tett volt egy tisztként. Nem háború van náluk hanem etnikai tisztogatás.
  • teddybear #3
    Nagyon egyszerű. Gyűlölték egymást.
  • tomo #2
    ha ilyen szellemi szinten vannak a tisztjeik, milyen lehet a koznep?
    egyik kutya, masik eb. csak azt nem tudom, ki engedi be ezeket az orszagba.