Berta Sándor

Napi egymilliárd spam e-maillel küzd a T-Online

Nyilvánosságra hozta legújabb spamforgalmi becslését a Deutsche Telekom internetszolgáltató leányvállalata.

"Naponta átlagosan egymilliárd kéretlen elektronikus reklámlevél és körülbelül 30 millió normális e-mail érkezik az előfizetőink postafiókjaiba. Ezek a számok jól szemléltetik, hogy mekkora problémával is kell megküzdenie nap mint nap egy internetszolgáltató cégnek" - nyilatkozta Andreas Kindt, a T-Online elnökségének tagja.

"Minden nap felhasználók ezreivel nő az internetezők tábora és sajnos naponta nő az új veszélyt jelentő reklámlevelek száma is. Ez egy szélmalomharc, szinte naponta ki kell valamit találnunk az új fenyegetettségek elhárítására" - tette hozzá a vezető. Andreas Kindt szerint a legfontosabb feladat nem elsősorban a spam elleni harc, hanem a felhasználók felvilágosítása arról, hogy egy ilyen e-mail és annak vagy csatolmányának megnyitása milyen veszélyeket hordozhat magában.

"Amennyiben valaki nyitva hagyja a lakása ajtaját, akkor tudja, hogy minden bizonnyal valaki be fog törni hozzá. Az interneten azonban nem ilyen egyszerű a helyzet, éppen ezért támogatjuk a különböző felvilágosító kampányokat. Ilyen például a Biztonságban a világhálón nevű program is. Az embereknek meg kell tanulniuk, hogy az új világban is leselkednek rájuk veszélyek" - mondta végül a T-Online elnökségének tagja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!