SG.hu

LED a budapesti jelzőlámpákban

A Siemens Zrt. - mint a Vilati-SBH Kft.-vel alakított közös vállalkozás vezetője -, megbízást nyert a budapesti forgalmi jelzőlámpák LED fénytechnikával történő felszerelésére.

A közös vállalkozás a következő két évben új fénypontokat és vezérlő berendezéseket fog telepíteni, és nyolc éven keresztül a jelzőlámpák komplett szerviz- feladatainak ellátásáért is felelős lesz. A hagyományos, 220 V-os izzók kisebb áramfelvételű és hosszabb élettartamú LED-es (fénykibocsátó diódás) fényforrásokkal való kiváltásától a magyar főváros tekintélyes energia- és karbantartási megtakarításra számít. A mintegy 7 milliárd Ft. értékű projekt keretében 819 jelzőlámpás csomópontban összesen 33 000 fénypontot és 222 vezérlő berendezést érint a csere. Utóbbiak közül 50 db Siemens C840V típusú lesz.

A szállításhoz kapcsolódó szolgáltatási feladat magában foglalja a régi komponensek leszerelését, az új fénypontok és vezérlők installációját, programozását és az üzembe helyezést. A projekt része az összes meglévő és új eszközre kiterjedő, nyolc éves szerviz-megállapodás is. A szolgáltatók éves átalánydíjra és az energia-megtakarítással arányos összegre jogosultak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dj Faustus #6
    "Mi a francnak kell a központokat meg egyebeket cserélni, mikor a LED-panelek is 220 V-osak?"
    Egyrészt az általánosan használt hagyományos izzók 230 V-osak.
    Másrészt a jelenleg Magyarországon használt hálózati feszültség 230 V (effektív) 50 Hz.
    Harmadrészt: A Siemens SITRAFFIC C840V vezérlőegység 40V-os LED modulokat képes használni (tápfeszültsége 230V). Meglepő módon van 230 V-on vezérelni képes vezérlőegység (Siemens SITRAFFIC C800V) és 230 V-ra méretezett (12 V-os LED-ek vannak benne) LED-es jelzőlámpa is.
  • Andris #5
    Csomó helyen van már Budapesten mind gyalogos mind autós lámpa leddel. Sokkal jobban látszik napsütésben is mint a régiek. A betekintési szög tényleg gázos egy kicsit, de mikor nézel egy lámpát oldalról amikor vezetsz? ...szerintem soha
  • waterman #4
    szerintem ezt a problémát azért megoldották már.. egy LED-optikás vasúti átjáró, még fehéren villogva is majd kisüti a szemem, vörösen meg egyértelműen jobban látszik, mint régi izzós társai. a balaton mentén elég sok vasúti kereszteződésben aplikáltak már LED-es fényforrást, és szerintem mindenhol jobban lehet látni.
  • Hegyikecske #3
    tökjó h a led gazdaságosabb meg minden, viszont nem minden szögből látható egyformán jól...(ehhez ha még hozzájön h pluszba rásüt a nap akko télleg ciki van)
  • CsZ #2
    Ha már lúd legyen kövér - gondolom azok is haború előttiek.
    Jó lenne viszont kicsit az utakkal is foglalkozni nem csak a forgalmat terelgetni próbálni, mert azokat senki nem fogja a később ki nem szakadó futóművek költségén felújjítani!!
    Egyébként éljen a körforgalom
  • szombi #1
    Mi a francnak kell a központokat meg egyebeket cserélni, mikor a LED-panelek is 220 V-osak?