Specker Balázs

A Samsung szerint a karcsúság lesz a divat

A videóejátszásra alkalmas, színes kijelzővel és külső memóriabővítővel ellátott t509-es készülék mindössze 9,8 milliméter vastagságú.

A cég az új készüléket a napokban lezajlott Las Vegas-i CTIA Wireless vásáron mutatta be. A mobilpiacon a Nokia és a Motorola mögött teljesítő dél-koreai vállalat azt reméli, így meglovagolhatja a rivális Razr által keltett egyre fokozódó érdeklődést a vékony készülékek iránt. "Nem tudok róla, hogy akár egy gyártó is vékonyabb darabbal rukkolna elő idén" - vélekedett Peter Skarzynski, a Samsung vezető alelnöke a ZDNet oldalán.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az új telefon - amely egyébként túl vékony ahhoz, hogy fényképező funkciót is kínálhasson - a szintén igen karcsú, elcsúsztatható fedeles d807 modellekkel együtt debütál majd a második negyedévben. A Las Vegas-i eseményen a cég első HSDPA hálózati technológiára épülő készüléke is bemutatásra kerül majd, amellyel az ígéretek szerint élvezhető válik a mobilos videó és audió műsorszórás. A zx20-ra keresztelt telefon várhatóan az egyetlen amerikai HSDPA szolgáltatónak tartott Cingular Wireless hálózatában lesz majd használható.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A cég azokra is gondolt, akik email hozzáférést szeretnének mobiltelefonjaikon: a t719-es a RIM népszerű BlackBerry szoftverén alapszik majd, azonban itt a Blackberrytől eltérően nem a számítógépeknél használatos QWERTY billentyűzettel, hanem hagyományos mobilgombokkal történik majd a vezérlés. Az újdonságok között szerepel még a mobilóriás t709-es modellje is, amely a beszélgetés megszakítása nélkül képes a mobilhálózatból átközvetíteni egy hívást az otthoni WiFi hálózatba. Az új készülékek árai várhatóan 99 és 250 dollár (körülbelül 20 és 50 ezer forint) közé esnek majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • SSB Joda #10
  Nekem egy remekbe szabott Panasonic GD50 -es telefonom van.
  Nincs rajta kamera, nem színes a kijelzője, nem wappos, nincs naptár benne, nem tud polifonikus csengést, nincs rajta rádió és mp3 lejátszó, nem tud MMS-t küldeni vagy fogadni stb...
  De van szép nagy antennája, nem tűnik el a zsebemben, tudok SMS-t küldeni és nagy néha még telefonálok is rajta.

  Egyébként még a mai napig is 3 - 4 naponta kell tölteni.

  Szóval minek adjak ki egy remekbe szabott bizgentyűs pity-puty hergelenciára 40000 forintot vagy többet? Szerintem minden telefon csoda jó ha 3 hétig tart. Utána meg már csak használja az ember.
  És ha belegondolok, ritka az az ember, aki naponta kap legalább egy MMS-t, átállítgatja a telefonját egy másik fantasztikus csengésre, beállít egy másik színes szagos hátteret, és végigkamerázza a munkahelyig és vissza az utat, meg a hétvégét.
  Inkább csak státusz szimbólum. Szerintem.
 • Sadun Tryst #9
  hát most úgy vagyok vele, hogy a samsung c100-asommal nagyon jól megvagyok. kicsi, vékony, nekem tetszik és lehet vele telefonálni. kicsi az aksi készenléti ideje, de nem érdekel, h 2 naponta vagy 3 naponta kell töltőre rakni. :)
  én max azért fogok a közeljövőben telót cserélni, h kisebb és vékonyabb legyen. és a kamera engem sem érdekel :D

  a tömzsi de kicsire telóra meg azt mondom, h elég kényelmetlen, mert feszíti az ember zsebét, ha nem bő nadrágban jár... (már a sima farmerban elég kényelmetlen)
 • greg971 #8
  a probléma adott a karcsúság szempontjából ...gondolj arra, hogy egyszerűbben könnyebben eltörik ...és ez komoly . Sok függ milyen anyagból készülnek ezek a vékony telefonok ... a másik probléma az akkumulátor , melynek kevesebb az élettartama a mérete miatt.Szerintem van egy optimális telefonnagyság, amit már kikisérleteztek . Ez már csak divat, és a cégeket fenn kell tartani .Egy megbízható és jól működő telefont nem kellene lecserélni , ezért célozzák meg a fiatal korosztályt, a szülők rettentő nagy örömére.----Melyik szülő szeretné, ha lenéznék a gyerekét hogy nem trendi telefonnal , ruhában ...STB járna .
  nekem még megvan a sokévvel ezelőtti telefonom ...!!!! telefonálásra használom :D csak most tervezem lecserélni egy LG telefonra , de az akku üzemideje miatt, ami a legnagyobb lessz ebben a kategóriában ...és igen NINCS benne kamera !!!! :D
 • Ákos23 #7
  Ezzel egyet értek, de miután látták hogy ez a lapos technológia bejött az embereknek persze hogy más telefon gyártók is ellesték a technikát(re vgez)
 • raingun #6
  inkább legyen tömzsi de kicsi, mint véjony de hosszú,
  temészetesen a telefonra gondoltam ;-)
 • Macc #5
  karcsusag lesz a divat? Ezt azutan sikerult megallipatani, hogy a Morolanak meg az iPodnak bejott? A Samsungok voltak eddig a leghasasabbak:)
 • frontember #4
  Direkt van ot az első képen az a NOKIA kamion?
 • AgentKis #3
  Kíváncsi leszek azért az árakra nálunk is. Szerintem simán 60-100 kHUF között lesznek "Akciósan" 12 havi törlesztővel...
 • vgez #2
  már megint a motorolla koppintás, de azért én megvagyok elégedve a x660 al
 • dotkom #1
  laza.
  csak kar, hogy gagyesz a menujuk a samsungoknak...