Berta Sándor

AOL lesz az American Online

Jon Miller, a cég vezetője hivatalosan is bejelentette, hogy az American Online felveszi az AOL nevet.

Az American Online-t 1988-ban alapították, mint a Commodore 64 használók Quantum Link online szolgálatának jogutódját. A névváltoztatás mellett egyúttal átalakul a vállalat cégformája is, az AOL már részvénytársaság helyett kft-ként fog tovább működni. Az American Online-nak jelenleg 30 millió előfizetője van. A cég Európában is igen népszerű, csak Németországban például 2,5 millió előfizetőjét tartják nyilván.

Mint ismeretes, a társaság a Time Warner médiakonszern tulajdonában van. Ez a névváltoztatás után sem fog megváltozni, az átszervezések szintén nem érintik az anyacéget. "Mivel a legtöbb felhasználó már eleve AOL-ként ismeri cégünket, ezért úgy vélem, hogy nem fog nagy problémát jelenteni az emberek számára a névváltoztatás" - nyilatkozta Jon Miller.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • yves #3
    Egyébként a (régi) nevük America Online.
  • BandiG #2
    Én utálom az aol-t. Egyrészt a neve miatt :) másrészt meg amikor volt ez az ingyenes aol online tv hír itt, akkor úgy gondoltam kipróbálom, de az istenér nem akart menni, így elkezdtem az online supportot kérdezgetni. Kb nyolcszor leírtam a hibát neki, erre mindíg azt mondta, hogy állítsam ezt az aol szoftveremben, mire én mondtam, hogy nincs olyan. Ezután mondta, hogy persze nem is muszály és mi a hiba. Erre előlről kezdődött az egész. A végén azt mondta,hogy hívjam fel a pc-m gyártóját, hogy állítsa be a gépemet, hogy le tudjam játszani. Akkor gyorsan elköszöntem tőle és azóta inkább bittorrentről töltöm a filmeket (továbbra is). :D
  • szombi #1
    Mér? eddig nem AOL volt a neve? Szerintem eddig is így hívták az emberek!