SG.hu

Teletexten ajánlkoznak fel a gyerekek

Feltöltőkártyáért és diszkóbelépőért kínálják szexuális szolgáltatásaikat 18 év alatti fiatalok a TV2 teletextjén - irja az [origo].

Az [origo] közlése szerint a mobiltelefonról érkező hirdetéseket a TV2 automatával és ügyeletesek alkalmazásával is ellenőrzi, de teljesen mégsem tudják kiszűrni ezeket az üzeneteket. Az automata nem engedi át az úgynevezett tiltott szavakat, az SMS-ek küldői azonban ezt könnyen kijátsszák, a "szex" szó helyet például azt írják, hogy "kex", vagy pontokat tesznek a tiltott szavak betűi közé.

A csatorna nem tartja magát felelősnek a teletexten megjelenő SMS-ek tartalmáért, és eddig az ORTT sem marasztalta el a televíziót a rendszeresen megjelenő pedofil hirdetések miatt, mert vitatott, hogy a teletext tartalmának ellenőrzése beletartozik-e a testület hatáskörébe.

A pedofil hirdetések ügyében az ORTT-hez fordult - sürgős eljárást kérve - a FIKSZ Rádiót működtető FIKSZ Egyesület. Levelükhöz csatoltak néhány idézetet is a teletexten megjelent hirdetések közül, ezek között szerepel a következő: "Érdekel valakit egy 14 éves kecskeméti srác? Akár ma este." Az egyesület szerint a teletext is olyan szolgáltatás, amiért a televíziónak felelősséget kell vállalnia. Az ORTT-hez eljuttatott levelükben azt kérik, hogy amennyiben a testület is törvénysértőnek tartja a hirdetéseket, tegyen büntetőfeljelentést a műsorszolgáltató illetékesei ellen. Az [origo] érdeklődésére az ORTT sajtófelelőse elmondta, hogy újra vizsgálatot indítanak a teletexten szereplő hirdetések ügyében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Béla bácsi #10
    A tv2 megvan még?
  • noss #9
    az ortt nem erre lett kitalálva, nem tesz és nem is fog semmit tenni. "...tegyen büntetőfeljelentést a műsorszolgáltató illetékesei ellen" -> finoman el lettek küldve melegebb éghajlatokra...

    az ortt a pannon-rádió kommandósok általi lerohanására ill idióta sárga-piros karikák tévére festésére lett kitalálva...

    találós kérdés: ki tudja, mire való az ortt székház előtt álló szolgálati 18millás audi??
  • RaszPuty1N #8
    "Érdekel valakit egy 14 éves kecskeméti srác? Akár ma este."
    Egy kis kanos láma baxni akar erre körékerekítenek egy ilyen baromságot;]...jellemző a médiára...LáL
  • TeDDyRuSh #7
    "Megélhetési warezoló" LooooL
  • tomo #6
    ezeket uldozze a rendorseg, ne a megelhetesi warezolokat.
  • Dj Faustus #5
    1. Lehet hogy ez csak 18 éven felüliek szórakozása. Vagy Magyarországon is felütötte fejét a polgári kezdeményezés?
    2. Tessék csak szétnézni az ingyenes portálok társkeresők, chat-ek (fórumok) környékén - ott is tele vannak "túl korán érő" fiatalokkal (kérdem én: miért nem szűrik ezeket a moderátorok/portálüzemeltetők?) - bár "feltöltőkártyáért és diszkóbelépőért" még nem "kínálják szexuális szolgáltatásaikat". De eléggé megdöbbentőek. Szóval a 18 év alattiaknak is el kéne néha gondolkodniuk, mielőtt cselekednének (tisztelet a kivételnek).
    3. És igen a pedofilokat be kell csukni/kezeltetni kell, stb...
  • alejandri #4
    LOL
  • szombi #3
    Hú! irány a Teletext!!!


    na jó, rossz vicc volt...
  • Seaweed #2
    azta

    !karoba az osszes pedoval!
  • robrose #1
    Beszarás h már ilyen is van.. :O