SG.hu

Erősített a HP ProCurve Hálózati Üzletág

Az IDC piackutató és elemző cég 2005. negyedik negyedévi adatai szerint a ProCurve Hálózati Üzletág minden eddiginél magasabb piaci részesedést ért el az európai, közel-keleti és afrikai országokat átfogó EMEA-régióban.

A bejelentés idején az üzletág épp a kiszállított menedzselt portok száma alapján számított második helyét igyekszik megerősíteni. Jelenleg 17,8 százalékos részesedéssel rendelkezik ebben a szegmensben. A folyó negyedévben a ProCurve jelentős növekedést produkált a régió több országában, így például Finnországban, ahol 44,5 százalékos részesedéssel vezet a menedzselt portok értékesítésében. A ProCurve emellett most ért el első ízben 20 százalékot meghaladó részesedést a régió hat országában, köztük Franciaországban, Hollandiában és Svédországban.

Az EMEA-régióban eladott menedzselt portok számát tekintve a ProCurve 1,2 százalékkal növelte részesedését 2005. utolsó negyedéve óta, míg a piackutató szerint versenytársa, a Cisco értékesítési volumene 2 százalékkal esett vissza. Hasonlóan kedvező képet mutat 2005. és 2004. utolsó negyedévi adatainak összehasonlítása: míg az EMEA-régió piaca 11 százalékkal bővült az érintett periódusban a menedzselt portok eladását tekintve, a ProCurve a piaci átlagot meghaladó, 17 százalékos növekedést ért el ezen a területen.

"A ProCurve Hálózati Üzletág számára fontos mérföldkövet jelent az eddigi legmagasabb EMEA‑régióbeli piaci részesedés bejelentése" – nyilatkozta Wenceslao Lada, a HP ProCurve Hálózati Üzletág EMEA-régióbeli alelnöke és ügyvezető igazgatója. "Az elmúlt években nagy léptekben haladtunk előre, hogy a piac második legnagyobb szállítójává váljunk a régióban."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!