SG.hu

Internetes adóbevallás az eMagyarország pontokon

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter valamint Fejes István, a Magyar Teleház Szövetség elnöke a két szervezet között egy újabb területre kiterjedő együttműködést jelentett be.

A megállapodás célja, hogy a Magyar Teleház Szövetség által működtetett 300 eMagyarország ponton technikai segítséget biztosítsanak az önadózóknak adóbevallásuk elektronikus úton történő elkészítésében és benyújtásában A kezdeményezésben részt vállaló mintegy 480 eMagyarország pont listáját március 30-tól a www.emagyarorszag.hu oldalon találják meg az érdeklődők. Az állampolgárok az eMagyarország pontok új szolgáltatását 2006. április 3. és május 20. között vehetik majd igénybe.

Az eMagyarország pontok üzemeltetőinek gyakorlati képzését az APEH fogja biztosítani oly módon, hogy megyénként egy-egy adóhivatali szakember tart felkészítést az eMagyarország pontok illetékes munkatársai számára. Az oktatást, valamint az adóbevallások kitöltését az APEH honlapján található nyomtatványkitöltő segédprogram, továbbá az ugyanott fellelhető oktatófilm is segíti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Golyókapkodó #3
    Ja, és még annyit hogy nem minden eMagyarosrszág Pont Teéleház, és nem minden Teleház eMagyarország Pont. A Teleház közösségi szervezet, az eMagyarország Pont kormányzati szevezésű. Természetesen, vannak teleház alapú eMagyarország Pontok is.
  • Golyókapkodó #2
    Igen, fejlődünk. Mivel nemsokára sok mindenkinek kötelező lesz az elektronikus adóbevallás, még szép dolog, hogy legalább segítséget nyújtanak annak, akinek nincs gépe vagy internete otthon, vállalkozásban.
  • klastrom #1
    Má ilyen is van itthon ? Akóó nagyon fejlődunk má nem ? :DDDDDDD