Berta Sándor

Hivatalosan ma nyit az idei CeBIT

Az idén huszadik alkalommal rendezik meg a népszerű hannoveri kiállítást. A ma este Angela Merkel német kancellár által hivatalosan megnyitandó rendezvény fő témáinak a VoIP, a szélessávú internet és a digitális szórakoztató elektronika számítanak.

A legtöbb cég az internetes telefónia (VoIP) világát képviseli majd. Ez a terület néhány évvel ezelőtt még szinte ismeretlennek számított, napjainkra azonban már nincs olyan komoly távközlési cég, aki ne dolgozott volna ki valamilyen ajánlatot vagy csomagot erre a területre is. A Skype kezdeti sikereit egyre több vállalat irigyelte meg és megkezdődött ezen a piacon is az elkeseredett konkurenciaharc és (ár)verseny.


Angela Merkel

Már szerdán bemutatja legújabb termékeit az Arcor és az O2 telekommunikációs cég. Szintén a CeBIT hivatalos megnyitója előtt jelentette be a Deutsche Telekom, hogy az idei futball-világbajnokság húsz meccsét élőben közvetíteni fogja a mobiltelefon-tulajdonosok számára is. Emellett a német távközlési cég 200 millió eurót akar költeni DSL-hálózata kiépítésére, valamint további összegekbe kerül majd az ötven nagy német várost összekötő nagysebességű optikai kábelhálózat létrehozása is.

A szórakoztató elektronikai piac meghatározó szereplői közül elsőként a Sharp és az LG mutatkozik be, akik nagy felbontású és síkképernyős televíziókkal rukkolnak ki. A Sharp - mint az LCD-kijelző piac vezető cége - fontosnak érezte, hogy mindenképpen megjelenjen az idei CeBIT-en.


Szintén egyre fontosabb szerep juthat a közeljövőben a webes alkalmazásoknak, legyenek azok keresőprogramok vagy az internetes munkát megkönnyítő alkalmazások. Végül szintén a huszadik CeBIT egyik legnagyobb érdeklődéssel várt eseménye lehet az RFID-piac szereplőinek bemutatkozása. A rádiótechnikás azonosítóchipek elterjedése miatt ez a terület vonzza a befektetőket, még akkor is, ha a METRO áruházlán szerint a technika elterjedéséig legalább 10-15 évnek kell eltelnie.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • immovable #4
    Ezt akartam én is írni! :)
    Magyar nyelvtan rulez! :) Legalább egy vessző kellett volna az idén után!
  • Darth Sith #3
    "Az idén huszadik alkalommal rendezik meg a népszerű hannoveri kiállítást"
    aszittem idén először... :DDD
    talán idén immáron huszadik alkalommal
  • Szefmester #2
    az RFID nem a távzsebesek álma?
  • BuzzFuzz #1
    És sajnos itt debütál a Starforce 4 is....