SG.hu

Internetre kerültek a magyar szabványok

A Kormányzati Portálról is elérhető a Magyar Szabványügyi Testület által bevezetett és visszavont szabványok listája. A havonta frissülő adatbázis a Szolgáltatások rovatban található.

A Magyarországon érvényes nemzeti és nemzetközi szabványok változásait online adatbázisban jelenteti meg a szabványok bevezetéséért felelős Magyar Szabványügyi Testület. Magyarország uniós tagságából adódóan minden európai szabványt be kell vezetni magyar nemzeti szabványként, és a bevezetés tényét hivatalosan, a lehető legszélesebb kör számára elérhezővé kell tenni. A Kormányzati Portál "Szabványok közzététele" elnevezésű új szolgáltatása havonkénti frissítésben közli az adott hónapban közzétett és visszavont nemzeti szabványok listáját, továbbá elérhetőséget biztosít a jogszabályokhoz harmonizált szabványok listájához. Az említett listákról továbblépve a szabványok részletes adatai is elérhetőek.

A Magyar Szabványügyi Testület a nemzeti szabványosításról szóló 1995. évi XXVIII. törvény értelmében a szabványosítással kapcsolatos közleményeket az internetes megjelentetés mellett a jövőben is közzéteszi a Szabványügyi Közlönyben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!