Menedzsmentfórum

Drasztikus leépítés a France Télécomnál

Jelentősen át kívánják strukturálni a korábban monopolhelyzetben működő francia távközlési óriást. A tervek szerint ennek keretében drasztikus létszámleépítés mellett bizonyos kulcsterületeken a létszám bővítése is elképzelhető. Amennyiben azonban a most meghirdetett program nem hozza a várt eredményeket, további elbocsátásokkal számol a társaság.

Körvonalazódik a France Télécom átalakítási programja, amelyet az illetékesek a rendkívül gyorsan változó távközlési piaccal indokolnak. A támogatást élvező üzletágak a vezeték nélküli kommunikáció és a digitális szolgáltatások lesznek, így a társaság reményei szerint fel tudják venni a versenyt az internetszolgáltatók mind komolyabb kihívásával. Ami a vállalat dolgozói összetételét illeti, 23 ezer embertől kívánnak a következő években megválni, eközben azonban 6000 fiatal munkatárssal erősítenék a csapatot. Azt mindenesetre már most hangsúlyozta a cég vezérigazgatója, Didier Lombard, hogy a kitűzött célok elérése érdekében további 10 ezer fős elbocsátást sem tart kizártnak.

A France Télécom - amelynek tulajdonában van többek között a legnagyobb francia mobilszolgáltató, az Orange is - úgy látja, hogy a vezetékes piacon meglévő 40 százalékos részesedése egyre kisebb bevétellel kecsegtet, a piac ugyanis egyértelműen az IP-telefónia felé mozdult. Két éve még alig hallott valaki az internetes telefonálási lehetőségről, ma pedig azok száma esett vissza, akik nem élnek a lehetőséggel. Ezt jelzik azok az előrejelzések is, amelyek szerint idén a francia háztartások 30 százalékában fogják rendszeresen használni a világhálót ilyen típusú kommunikációra.

A dolgozói létszám tíz százalékos csökkentése kapcsán a France Télécom mindenesetre igyekszik megnyugtatni az érintetteket, a 2008-ig végrehajtandó lépés során a munkahelyek megszüntetése nem jár kényszerű megválásokkal, megpróbálnak a dolgozók számára is elfogadható módozatokat kidolgozni. A leépítések egyébként döntően Franciaországot érintik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!