SG.hu

GPS modul középkategóriás telefonokban

Egy új GPS modul bemutatásával a Nokia a középkategóriás portfolióba is elhozza a helyspecifikus szolgáltatásokat.

A Nokia a Bluetooth-képes készülékeinek nagy részével kompatibilis LD-3W GPS modul bemutatásával kíván kedvező árú navigációs megoldásokat biztosítani, amelyek mostantól több középkategóriás készülékben elérhetők lesznek. "A helyfüggő szolgáltatások, például a navigáció vagy az éttermek és szállodák célirányos keresése egyre népszerűbbé válnak" mondta Aage Snorgaard, a Nokia Mobile Phones üzletágának alelnöke. "Az LD-3W Nokia GPS modul bemutatásával és a navigációs üzletág szereplőivel, például a Wayfinderrel és a Telmappal folytatott együttműködésünk eredményeképpen olyan felhasználók tízmillióinak nyújthatunk helyspecifikus szolgáltatásokat, akik a rendkívül népszerű, középkategóriás modelljeink egyikét, például a Nokia 6230i-t vagy a Nokia 6280-at használják."

A felhasználók körében a beépített autós megoldások jelentik a legnépszerűbb helyspecifikus szolgáltatást. A Nokia egy ideje S60 készülékeire navigációs szolgáltatást is telepít. Mostantól kezdve a helyspecifikus szolgáltatások az alacsonyabb árkategóriában is elérhetők lesznek.


Ha a felhasználó az LD-3W Nokia vezeték nélküli GPS modulhoz csatlakoztatja a telefont, akkor helyzetét akár öt méteres pontossággal megállapíthatja, és a Wayfinder vagy a Telmap által biztosított digitális térképen megtalálhatja az úticéljához vezető ideális útvonalat. Az automatikus beállítás-konfigurálóval elvégzett telepítés után a felhasználónak egy sor digitális térkép áll a rendelkezésére. A Nokia GPS modul szállítása várhatóan 2006 első negyedévében indul, a készülék adók és kedvezmények nélküli ára pedig 110 euró körül mozog majd.

Az LD-3W Nokia GPS modul és számos további navigációs szolgáltatás a február 13. és 16. között Barcelonában zajló 3GSM 2006 világkongresszuson a Wayfinder és a Telmap standján tekinthető meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • noss #1
    éjjenéjjen