MTI

Az Idom szállítja a választásoknál használt szoftvereket

Az Idom 2000 Rt. nyerte el a Belügyminisztérium (BM) által az országgyűlésiképviselő-választás lebonyolításához szükséges rendszerterv elkészítésére kiírt pályázatot - tartalmazza a Közbeszerzési Értesítő.

A társaság ajánlata szerint az ellenszolgáltatás összege 412,5 millió forint. A szerződés teljesítéséhez tíz százalékot meghaladó mértékben kívánja a tárasság igénybe venni a hárommillió forint jegyzett tőkéjű, és a Cégtár adatai szerint az Idom 2000 Rt. jogutódjaként megjelölt Brief-Line Rt.-t, valamint az Eu-Soft New Kft-t. A kiírás értelmében a nyertes ajánlattevő készíti el a 2006. évi választás lebonyolításához, többek között a névjegyzék- és értesítőszelvény-készítő, a szavazatösszesítő és végleges jogi eredmény megállapítását támogató programrendszert.

Az indoklás szerint azért hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás során választották ki az Idom 2000 Rt.-t, mert a rendszerek módosításához és a fejlesztési feladatok elvégzéséhez az azokat kifejlesztő Idom Rt.-nek szerzői joga fűződik. A társaság jegyzett tőkéje a Cégtár adatai szerint 230 millió forint, 2004-es mérleg szerinti eredménye 155,7 millió forint, nettó árbevétele 3,5 millió forint volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!