SG.hu

Orosz-magyar nanotechnológiai kutatóközpont Miskolcon

Dr. Csepeli György, az Informatikai és Hírközlési minisztérium politikai államtitkárának vezetésével Infokommunikációs és Innovációs Munkacsoport alakult a Magyar-Orosz Gazdasági Vegyesbizottság keretében.

A munkacsoport 2006. január 26-27-i üléseinek leghangsúlyosabb témája a nanotechnológiai kapcsolatok fejlesztése volt. A felek egyeztették a hazánk és az Oroszországi Föderáció között létrejövő nanotechnológiai megállapodás részleteit, amelynek egyik fontos pontja a Miskolcon létrejövő magyar-orosz nanotechnológiai kutatóközpont.

A magyar-orosz kapcsolatokban — a hagyományos külkereskedelmi területek mellett — egyre meghatározóbb a tudásalapú, technológiaorientált együttműködés. A kétnapos üléssorozaton a vegyesbizottság munkacsoportja a kormányzati és üzleti lehetőségeket tekintette át az elektronikus aláírás, hitelesítés, e-közigazgatás és biztonság területén, továbbá kiemelt figyelmet szentelt a nanotechnológiai együttműködés fejlesztésének. A nanotechnológiai együttműködésben rejlő lehetőségek kiaknázására tárgyalások folynak Miskolcon létrejövő magyar-orosz nanotechnológiai kutatóközpontról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • craesh #4
    hehe
  • Feriboy #3
    -Mért nem tud az orosz nanotechnológia betörni a világpiacra?
    -???
    -Mert nem fér ki a gyárkapun :D
  • Tetsuo #2
    Tauk yoa!
  • immovable #1

    orosz nanotechnológia rulz!!!
    mielőtt lehordaná mindenki [viccel]