Berta Sándor

Irán blokkolja a BBC oldalát

A közel-keleti országban napok óta elérhetetlen a helyi lakosok számára a BBC farszi nyelvű weboldala. Ennek oka az, hogy az iráni kormány blokkolja a portálhoz való helyi csatlakozásokat.

A BBCpersian.com oldal a külföldről internetezők számára gond nélkül betöltődik és megnyitható. Más a helyzet azonban az Iránon belüli felhasználókkal, ők ugyanis egy ideje kénytelenek lemondani a portál híreinek olvasásáról. A probléma azért jelentős, mert az Iránban számon tartott körülbelül 7 millió perzsa internetező egyharmada olvassa rendszeresen a BBC híreit farszi nyelven. A portálnál havonta 30 millió oldallekérdezést regisztrálnak és így ez a BBC legnépszerűbb idegen nyelvű weblapja.


Az iráni kormány az elmúlt hetekben jelentősen megszigorította az internet helyi ellenőrzését, például számtalan esetben blokkolják a hatóságok a helyi fárszi nyelvű oldalakhoz való hozzáférést is, illetve korlátozták a blogerek jogait. A mostani intézkedést a hivatalos szervek eddig még nem kívánták kommentálni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atyus #3
    Inkább egy kis intelligenciát, s vallási antifanatizmust !
  • Gauge #2
    Atomot nekik...
  • echo #1
    Háát, nincsenek túl jó előérzeteim Iránnal kapcsolatban. Tele vannak olajjal, tök jól élhetnének az ottani emberek, erre meg ott is megy a vallási, meg nezeti faszság...