Gyurkity Péter

Kisméretű merev­le­me­zek­kel erősít a Fujitsu

A Fujitsu egy amerikai gyártóval összefogva több kisebb méretű merevlemezzel erősítene helyzetén, elsősorban a kapacitás és a sebesség növelésével. A terv szerint 2009-re megdupláznák forgalmukat.

A japán cégnél jelenleg egyértelműen az asztali számítógépekbe szánt hagyományos 3,5 hüvelykes merevlemezek viszik a prímet. Ezen kívánnak változtatni újdonsült partnerük segítségével, és a közeljövőben több új terméket dobnak piacra. Közleményük szerint jelentős mértékben növelik a kisméretű, 1,8 hüvelykes és 2,5 hüvelykes példányok kapacitását, és főként ezek révén tervezik növelni részesedésüket.

Ezen a területen a Cornice jelentős tapasztalatot szerzett, így 2009-re elérhetőnek tartják a harmadik hely megszerzését. Ennek érdekében a következő újdonságokon dolgoznak: a mobil számítógépekbe szánt 2,5 hüvelykes változatoknál jön a 200 GB-os példány, az asztali gépeknél pedig a 7200-on pörgő fejlesztések. Tervezik továbbá a kiemelkedő tűréshatárú (hő és hideg) változatok, valamint a merőleges rögzítésű (perpendicular recording) példányok piacra dobását, amelyek újabb ugrás eredményeznek majd a tárolókapacitásban. Ezen termékek legtöbbje jövőre, vagyis 2007-ben jelenik meg, és a vállalat egy év alatt szeretné elérni a 30 százalékos részesedést a piacon.



A cég igazi újdonsága az 1,8 hüvelykes példányok megjelenése, amelyeket elsősorban hordozható lejátszókhoz, videokamerákhoz, és a kisebb laptopokhoz szállítanak majd. A Cornice segítségével szintén 2007-ben tervezik bemutatni a 120 GB-os változatot, amit reményeik szerint rövid időn belül követnek majd a további fejlesztések.

Némileg hamarabb, már idén elkészülnek a kifejezetten vállalati felhasználásra szánt 2,5, illetve 3,5 hüvelykes merevlemezekkel, amelyeknél egyre inkább a SCSI szabványra koncentrálnak. A tervek szerint jön egy 10 ezres fordulatszámú, 147 GB kapacitású példány, majd egy 15 ezren pörgő 300 GB-os változat. Az új termékek révén ezen a területen is 30 százalékos részesedés elérését tartják elképzelhetőnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csuki101 #3
    Pörögjünk akkor egyet :-)
  • sandor92 #2
    http://slil.ru/22509868/1912056680/Pawn.rar

    Sakk matt
  • raingun #1
    "A japán cégnél jelenleg egyértelműen az asztali számítógépekbe szánt hagyományos 3,5 hüvelykes merevlemezek viszik a prímet."

    Hát jelenleg kis hazánkban nem sok fujitsu hdd-t kapni, inkább notebook-ba valók vannak.