Tóth Benedek

Véget ért a Nikon analóg korszaka

A japán gyártó bejelentette, hogy néhány csúcskategóriás modell kivételével megszünteti összes hagyományos filmet használó fényképezőgépének gyártását.

A fényképezőgépeket és azokhoz tartozó elsősorban professzionális kiegészítőket és alkatrészeket gyártó vállalat több termékcsalád gyártását is beszünteti. Ezek mind hagyományos analóg modellek és azok tartozékai. A cég ugyanakkor leszögezte, hogy a sikeres, profi analóg F6 sorozatot és sok ahhoz tartozó kiegészítők gyártását és értékesítését folytatni fogja. Ugyancsak gyártásban marad az FM10-es modell, ám ennek európai értékesítését - elsősorban a csökkenő eladások miatt - megszünteti a cég.


A Nikon F6 sorozat gyártása folytatódik

A Nikon az egyik legkedveltebb márka a hivatásos fotósok között. A cég közlése szerint a döntés oka, hogy eladott modelljeiknek egyre jelentősebb része, tavaly Angliában már 95%-a digitális gép volt. Nem valószínű tehát hogy a vásárlók túlságosan hiányolni fogják a most kivont termékeket. A már legyártott, raktáron lévő gépek eladását még nyárig szeretné befejezni a cég.

A Nikonnak kifejezetten jól sikerült a digitális technikára való átállás. A cég az elmúlt egy évben megháromszorozta negyedéves bevételeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szociofotós #7
    minden rosszban van valami jó. az a jó ebben, hogy áron alul lehet viszonylag jó analóg gépekhez jutni. én jó egy éve vettem egy Canon EOS 2000 -es analóg gépet, 96 ezer helyett 36 ezerért. nem tud többet, mint egy közönséges 2 Megapixeles digitális gép, de lehet egyaránt kézi beállítást végezni rajta, meg automatikusat is. úgyhogy a fíling magvan!na és persze mindenképp kellett egy olyan gép, amellyel tudok diafilmaket készíteni, és ez nem megy digitálissal.szóval nem bántam megy, és sok örömet jelent nekem.
  • Blasta #6
    Nembaj, dolgozzanak csak, az majd jobban motiválja a piacvezetőt :-)
  • GregSB #5
    Váá sry, nem működik rendesen az S betű a billemen :(
  • GregSB #4
    Most telje erőbevetéssel azon dolgoznak, hogy a másik zegmensben is a legjobbak legyenek ;)
  • eke #3
    Nekem is átt kell állnom...[#confused,pedig nem akartam...
  • Blasta #2
    Dúva, Nikon pont abból a szegmensből vonul ki, amiben még a legjobbak voltak...
  • Godefroy #1
    Sajnálom...