SG.hu

Egymilliárd forint önkormányzatoknak széles sávra

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program keretében Magyarország üzletileg kevésbé vonzó településeinek önkormányzatai és társulásaik pályázhattak széles sávú hálózat kiépítésére.

A pályázat első öt nyertesének az összesen több mint egymilliárd forint támogatás megítéléséről szóló értesítést december közepén küldte ki a pályázatok kezelését végző közreműködő szervezet, az IT Információs Társadalom Kht. Ilyen célra ebben az évben pályázhattak először az önkormányzatok, és a beérkezett támogatási igény az elmúlt hónapokban jelentősen meghaladta az időközben 10,5 milliárd forintra megnövelt keretösszeget. A benyújtott pályázatok nagy száma miatt a GVOP Irányító Hatósága a pályázat 2005. november 30-i felfüggesztése mellett döntött.

A pályázatok feldolgozása folyamatosan történik: a regisztrálás, a jogosultsági és formai értékelést követően a legtöbb pályázat esetében hiánypótlásra kerül sor. A hiánypótlásra leggyakrabban a pályázathoz csatolandó nyilatkozatok hiánya miatt van szükség. A formailag teljes pályázatokat a közreműködő szervezet befogadja, majd két független szakértőnek adja ki értékelésre. Ezt követően kerül a pályázat a bírálóbizottság elé, amely támogatásra javasolhatja a pályázatokat az Irányító Hatóság vezetőjének.

A beérkezett 108 pályázat értékelése februárig lezajlik, a jövő év elején a bizottság további két alkalommal ül össze, hogy áttekintse az értékelők szakvéleményét, és újabb pályázatokat javasoljon támogatásra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!