Berta Sándor

Reuters videók - nem csak blogereknek

A világszerte ismert és elismert hírügynökség a jövőben lehetővé teszi más hírügynökségek, magánfelhasználók, blogerek és portálok számára, hogy felhasználhassák online hírvideóit.

"A Video Affiliate Network Program keretében egy weboldal üzemeltetője akár húsz Reuters-videót is közzétehet, illetve felhasználhat, akár önállóan, akár egy hír kiegészítéseként. A hozzáférhető videókat állandóan frissítjük" - nyilatkozta Stephen Smyth, a cég menedzsere. A hírügynökség hagyományosan csak és kizárólag írott és elektronikus sajtóorgánumoknak szállít híreket - pénzügyi ellentételezésért cserébe. A Reuters azonban az elmúlt években több terület felé is igyekezett nyitni. Ennek köszönhető, hogy a cég hírei már elérhetők számos vállalati weboldalon is.

Smyth szerint a Video Affiliate Network program egy újabb lépés ennek a sikeres projektnek a folytatására és a hírügynökség így akar profitálni az egyre növekvő online reklámpiac bevételeiből. A szolgáltatás keretében az adott portálra feltelepítik a Reuters saját videólejátszó szoftverét, tehát a lejátszáshoz semmilyen plusz programra nincs szükség. A hírvideók ingyenesen megtekinthetők, illetve felhasználhatók. A szakember szerint azonban reklámbejátszások lehetnek a felvételeken.

A Video Affiliate Network Program 2006-tól lesz bárki számára hozzáférhető és akkor el lehet majd dönteni, hogy az illető portál fizetni akar a videókért, avagy az online reklám megoldások egyikét választja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!