Berta Sándor

iTunes - százmillió eladott dal Európában

Ismét mérföldkőhöz érkezett az Apple iTunes online zenebolt-hálózata: az amerikai cég népszerű szolgáltatásának keretében több, mint százmillió dal talált gazdára az öreg kontinensen.

Az Apple iTunes Music Store hálózat boltjai másfél esztendeje elérhetők Európában is. Mint azt a cég bejelentette, a százmilliomodik zeneszámot a kontinensen a belgiumi Steenokkerzeel településen lakó Ken Reist töltötte le. A százmilliomodik eladott, illetve letöltött mű Mozart Varázsfuvola című operája volt. Az amerikai vállalat azonban nem elégszik meg ennyivel és karácsonyra egy különleges ajándékcsomaggal próbál meg kedveskedni a felhasználóknak. A csomagban található egy 17 colos Imac G5, egy 30 GB-os merevlemezzel érkező iPod, egy tízezer dal vagy zenei album letöltésére feljogosító bón, valamint két jegy Robbie Williams egyik 2006. évi koncertjére.



Az első iTunes online zeneboltok 2004-ben Németországban, Nagy-Britanniában és Franciaországban nyitották meg a kapuikat. 2004 októberében már tíz európai országban nyílt a felhasználóknak lehetősége az Apple virtuális zeneboltjaiban való vásárlásra. Az első évben Európában 50 millió dalt és albumot értékesített az Apple ilyen módon. Magyarországon sajnos egyelőre még nincs iTunes-bolt. Az Apple iPod készülékei azonban már több helyen, például a Pixmániánál vagy a Fotexnet webáruházában, valamint az Apple hivatalos viszonteladóinál is megvásárolhatók. További információk találhatók a http://ipod.lap.hu/ oldalon is.

A magyar felhasználók némileg kétkedve fogadták az új készülékcsaládot és valljuk be, magyar iTunes-bolt hiányában nem is valószínű, hogy az iPod hazánkban rohamos népszerűségre tenne szert...

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SuperCow #8
    A BOltba ahol dolgozok hOztunk kettő nano-t. Az egyiket elvitte egy srác részletre. GOndoltam is magamban , hogynem normális. Vékony meg csicsás. De pl. sportoláshoz nem használhatod, mert karcolódik, és mert nem tudod rendesen rögzíteni sehova.
    Erre mondja a kolleganó aki aplle fan. Hát vegyél hozzá ilyen olyan csipeszt most adta ki az apple.
    Ennyi pénzért még vegyek is?

    A másik hogy csak a szar I.Tunes.on lehet feltölteni zenével ezeket a vaczkokat. A Shuffle el se indította a zenét ha simán pen driveként rámásoltam. csak az Itnues. Aztán az is van 29k.

    De akinek ez kell :) nekem jo kis creative Muvo van hozzá minden 512mb jol szol, elemes. 10 órát minimum bír...
    nem értem ezt az Ipord mizériát.
  • Darth Sith #7
    Én merítettem le. Teljesen felvolt töltve, két töri óra alatt lemerült. :)
  • Pakosz #6
    Khmmm, az 30gb, es tapasztalatbol 4oraig is birja.. Bar ez nem valtoztat a tenyen, sajnos..
    Es meg videot sem tudok vele lejatszatni.. valamiert..
  • rumos #5
    azért azt nem hiszem hogy egy normális ipod 2 óra alatt lemerül.
    mondjuk azt sem tudom, hogy mi vinne rá engem arra hogy fizessek zenéért, főleg hogy a pénzéhes zenemultik és az apple zsebét tömjem.
  • onimusha #4
    biztos nem volt bekapcsolva
  • Rain1 #3
    Meg az Artisjus matrica/adó is....
  • the Godfather #2
    a design és márka sokba kerül
  • Darth Sith #1
    Ha mp3 playert kéne vennem, iRiver, de iPod-ot soha. Aránytalnul drága, borzalmasan szar aksik vannak benne, és az iTunes. Cska hogy a főbb negatívumokat említsem. Vmelyik nap voltam Média Markt-ban, iRiver H320 20GB-os 80rugó, 20GB-os Video iPod 110.. és már hazsnáltam élőben, 2 óránál tovább nem húzta az aksija, míg haverom H320-as iRiver-jét nem sikerült sohasem még 16 óránál hamarabb lemeríteni. :)