SG.hu

Távoktatási képzés az önkormányzatoknak

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium 2006 februárjától távoktatási formában speciális képzést indít önkormányzati munkatársak számára.

A képzés során az önkormányzatok munkatársai elsajátítják a jelenlegi és - az elektronikus közigazgatás fokozatosan térnyerésével jelentősen megváltozó - jövőbeni munkájukhoz szükséges, a szélessávú elektronikus kommunikációval kapcsolatos ismereteket.

Az információs társadalom kiépüléséhez elengedhetetlen a megfelelő infrastruktúra kiépítése, ám ez mit sem ér az infrastruktúrát hatékonyan alkalmazni képes felhasználók nélkül. Az információs társadalom részeként megvalósuló elektronikus közigazgatás fokozatos térnyerésével az informatika szerepe megnő a közigazgatásban is. Az elektronikus közigazgatási szolgáltatások fennakadás nélkül nem valósulhatnak meg megfelelően képzett önkormányzati munkatársak nélkül.

A 2006 februárjától induló képzés célja, hogy segítse az önkormányzatok munkatársait - különös tekintettel a Szélessávú hálózat önkormányzatok általi kiépítésének támogatása Magyarország üzletileg kevésbé vonzó településein című pályázat nyerteseit - a szélessávú internettel kapcsolatos ismeretek mielőbbi elsajátításában és azok hasznosításában. A kurzuson a részvétel a ingyenes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!