SG.hu

Az internetet alakítaná az IHM

Aktív magyar szerepvállalás az internetszabályozás világszintű konszenzusának kialakítása érdekében.

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter az internet irányításáról folytatott nemzetközi párbeszéd aktív résztvevőjeként, a 2005. november 16-18. között megrendezett tuniszi ENSZ Információs Társadalom Csúcstalálkozón (WSIS) bejelentette, hogy hazánk kész otthont adni a Kofi Annan ENSZ-főtitkár kezdeményezésére megalakuló ún. Internetirányító Fórum (IGF) irodájának.

A munkáját 2006-ban megkezdő, kormányzati, civil és gazdasági szervezeteket tömörítő, a lehető legszélesebb körű párbeszédet célzó nemzetközi fórum megalakulásának célja az internet működésével, irányításával kapcsolatos alapvető kérdések áttekintése, a jelenlegi mechanizmusok tökéletesítése és kiegészítése valamennyi érintett érdekeinek figyelembevételével. Az IHM minisztere a fenti célok megvalósítása érdekében a hazai szakma támogatását kéri és életre kívánja hívni a magyar civil és piac szereplők konzultációs platformját, az "Internet Jövője Fórumot", amely teret ad a gazdasági, közösségi és szabályozási érdekek ütköztetésének.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • irkab1rka #3
  PasThelod: szerintem ideje, hogy leérettségizz, és megtudd, hogy milyen színvonalu a magyar IT oktatás. EL fogod sírni magad, amikor találkozol egy frissdiplomással, és megkérded, hogy mégis mihez ért... A legtöbb egy önéletrajzot nem tud megírni :(

  Amúgy meg szabályozni kell, csak lazán. Én speciel nem szeretnék gyerekpornót/erőszakot/kivégzéseket/náci filozófiát találni se a levelesládámban, se a neten sehol. Persze van aki nem ért velem egyet, de azt meg majd southparkosan nem tolerálom.
 • Tetsuo #2
  Motherfcker KK
 • [HUN]PAStheLoD #1
  Internet Irányító Fórum , omfg .. küldjünk már oda valakit Kovács Kálmán helyet .. tök mindegy kit, egy másodéves hallgató bármelyik info szakról is lazán többet tud nála az internetről .. szerintem.
  A magyarország.hu szerint gépészmérnökként végzett a BME-n, mondjuk legalább nem egy jogásszal van dolgunk ;>