MTI

A Siemens készíti a szegedi e-önkormányzati rendszert

A Siemens Rt. készíti el Szeged modern, európai elektronikus közigazgatási rendszerét - mondta Botka László polgármester pénteken, a csongrádi megyeszékhelyen.

Az önkormányzat a 670 millió forintos beruházáshoz tavaly év végén nyert a Gazdasági Versenyképesség Operatív Programja keretében 618 millió forint támogatását. A politikus kifejtette: a fejlesztésnek köszönhetően valódi ügyfélbarát közigazgatási rendszer fog működni. Hozzátette: jövő novemberben a 11 új ügyfélszolgálati modul kifejlesztésével és a már meglévők integrálásával 34 szolgáltatás lesz elérhető a lakosság számára. A rendszer a versenyképesség javítása érdekében 23 szolgáltatást nyújt a gazdasági szervezeteknek.

Baján Péter Siemens Rt. ágazati igazgatója elmondta, a cég már több németországi városban hozott létre e-önkormányzati rendszert, és hasonló fejlesztésekben vett részt Budapesten. A beruházás során új hálózati kapcsolatokat hoznak létre az önkormányzat számára. Kapcsolatot teremtenek a kormányzati gerinchálózattal, egységes számítógépparkot alakítanak ki és a legmodernebb szoftvertechnológiai megoldásokkal támogatják a közigazgatási munkát. A fejlesztések alapvető egyik előnye az egykapus belépési rendszer lesz, illetve a modulárisan bővíthető infrastruktúra.

A megvalósításban a Siemens Rt. partnere az Esri Magyarország Kft., a Fujitsu Siemens és a Siemens PSE Kft.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • benczurzs #1
    Ez ok!
    De vajon marad pénz a Back-Office-ra is ???
    A következő hírre leszek igazán kíváncsi, hogy vajon menni fog-e ez anyagilag, vagy az állambácsinak fog sírni újabb támogatásért .
    Mert A hír szép, és jó.
    De a BOffice rendszer fenntartásához (is) kell sok pénz.
    És nem értem miért nem csinálják együtt a szoftver fejlesztést ?
    Az összes önkormányzat összefogna, és kidolgozna / dolgoztatna egy egységes rendszert, hisz lényegében (90%-ban) mindenhova ua kell.
    Most lesz egy szegedi (csongrádi), egy pesti, egy ...
    Aztán lesz mindenkinek (aki megteheti anyagilag) egy saját portál rendszere, és ezeket a világért se lehet egymással kompatibilissá tenni, csak nagy nehézségek árán.
    Szóval ennél jobban is fel lehetne használni az adófizetők pénzét.