Specker Balázs

Újabb kémszoftver-terjesztő banda bukott le

A Federal Trade Commission (FTC, Szövetségi Kereskedelmi Bizottság) ismét lefülelt egy amerikai kémszoftver bandát, akik a jelek szerint csengőhangok, ingyenes dalszövegek és böngésző frissítések segítségével terjesztették károkozó szoftvereiket.

Az FTC szóvivője elmondta, hogy a három gyanúsított az Enternet Media nevű cég égisze alatt tevékenykedett, együttmüködve az Iwebtunes üzemeltetőjével a kémszoftverek terjesztésében. A gyanúsítottakat azzal vádolják, hogy félrevezető és becstelen tevékenységükkel megsértették a törvényeket - áll a bizottság sajtóközleményében. A bizottság a kerületi bíróság segítségével zárolta a szervezet számláját.

A hatóságok szerint a vádlottak szoftvereikkel nyomon követték a felhasználókat a világhálón, eszközsávokat telepítettek böngészőikbe, új ablakban felbukkanó hirdetéseket indítottak el és beleavatkoztak, valamint korlátozták a fertőzött számítógépek teljesítményét. A hírek szerint a károkozó program eltávolítása sem volt egyszerű. Az FTC - amely számít a felhasználók segítségére az ügyben - azt tanácsolta mindenkinek, hogy tegye meg a szükséges lépéseket a fertőzések megelőzésére, vagyis folyamatosan frissítse operációs rendszerét és böngészőjét, használjon vírus- és kémszoftver-irtó programot, tűzfalat, kerülje az ismeretlen oldalakról való letöltéseket, és semmiképp se kattintson felbukkanó ablakokra vagy a spamek linkjeire.

Richard Stienoon, a Webroot tulajdonosa szintén segítette az FTC-t az ügy felgöngyölítésében. A TechNewsWorld-nek tett nyilatkozata szerint az FTC nem válogat a módszerekben a spammerek üldözésekor, és olyan kölyköknek is utánajár, akik adware vagy kémszoftverek terjesztésével töltik szabadidejüket, mégis úgy gondolja a legutóbbi akcióval végre egy igazi nagyhalat sikerült kifogniuk. "Úgy vélem, ez igazi fordulópontnak számít az adware-ek elleni küzdelemben."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • valaé valaé ná #8
    Akkor mitmajd kap a Sony-BMG ?
  • GulaSoft #7
    A hatóságok szerint a vádlottak szoftvereikkel nyomon követték a felhasználókat a világhálón, eszközsávokat telepítettek böngészőikbe, új ablakban felbukkanó hirdetéseket indítottak el és beleavatkoztak, valamint korlátozták a fertőzött számítógépek teljesítményét.

    Na ennyit a windowsba épített reklámokból megélünk utópiáról :-)
  • MacrosTheBlack #6
    Seggbekukizós sittet az összes ilyennek! De csak miután kalapáccsal szétverték a kezüket hogy soha többet ne tudjanak másnak kárt okozni.
  • szombi #5
    Fertőzzék meg őket AIDS-el!!!!!!!!!!!!!
  • bertino #4
    easyrider, csak így tovább -.-
  • peterx #3
    :D Ilyen hírnek mindig csak örülni tudok :) 500 év börtön elég lesz nekik :D
  • Razgon #2
    Villamosszékbe velük.
  • irkab1rka #1
    YESS