MTI

Informatikai szakkiállítás nyílik Pécsen

Mintegy 400 négyzetméteren, 36 kiállító mutatkozik be keddtől a Pécs Info Informatikai Szakkiállításon és Konferencián, amelyet idén immár tizenegyedik alkalommal rendeznek a baranyai megyeszékhelyen - közölte Wenreich László szervező sajtótájékoztatón.

A Lauber Dezső Sportcsarnokban a Dél-Dunántúl és a főváros jeles informatikai, telekommunikációs vállalkozásai, oktatási intézmények, valamint önkormányzatok képviseltetik magukat, hogy a szakmai és a laikus közönségnek beszámoljanak az saját fejlesztésű, náluk használt, vagy általuk igénybe vehető technikai újdonságokról, szolgáltatásokról.

A kiállítók három nap alatt a számítógép-alkatrészektől a szoftvereken át a másolástechnikáig és oktatásig tizenkét különböző termékcsoportot ismertetnek meg a látogatókkal, akik tájékozódhatnak az internethasználat lehetőségeiről, a költségtakarékos nyomtatás különböző módjairól, és egyebek mellett megismerhetik a német fellbachi kamara virtuális valóság elnevezésű programjáról. Az autógyártás és az építőiparban már alkalmazott program lényege, hogy költség- és időtakarékos termékfejlesztést tesz lehetővé tervek háromdimenziós modellezésével. Ha például egy cég elképzelt új autója áramlástechnikai adataira kíváncsi, kérdéseire még a drága prototípus legyártása előtt megkaphatja a válaszokat.

Wenreich László beszámolt arról is, hogy a szakmai közönséget naponta konferenciákra invitálják, amelyeken mintegy húsz előadás hangzik el az e önkormányzatok és ügyintézés megteremtéséről, a turizmusról és a virtuális utazásokról, valamint az informatikának a tudományban, oktatásban és a kultúrában betöltött szerepéről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!