SG.hu

Lezajlott a harmadik Unoka-Nagyszülő Informatikai Verseny

Túljelentkezés és óriási lelkesedés övezte a III. Unoka-Nagyszülő Informatikai Versenyt, amelyet az Inforum (Informatikai Érdekegyeztető Fórum) és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium rendezett november 13-án, vasárnap.

A rendezvényt, amelynek célja az informatika fontosságának népszerűsítésén túl a generációk egymáshoz történő közeledésének elősegítése, dr. Csepeli György, az IHM politikai államtitkára nyitotta meg. Az idei versenyen induló 120 páros (nagyszülő és unoka) közül a legidősebb 84 éves, a legfiatalabb 4 és fél éves volt. A legtávolabbról a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, 2968 lakosú Levelekről érkezett egy nagypapa. A nagyszülők között csekély női fölény mutatkozott (58,97% illetve 41,03%). Míg a korábbi versenyeken jelentékeny budapesti túlsúly volt érezhető, egy év alatt e trend megfordult és kiegyensúlyozódni látszik a főváros és vidék aktív időseinek aránya (50% illetve 42%). Az első helyezett nagyszülő-unoka páros Alak Mária és Vass Bálint lett. Pozitív fordulat, hogy idén az indulók nagy része az Interneten értesült először a verseny híréről.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A 2005. évi verseny feladatsora 70 feladatot tartalmazott, amelyet a versenyzőknek 90 perc alatt kellett megoldaniuk. A feladatsor több műveltségi témakörre volt bontható, az informatikai műveltséget mérő feladatok voltak a legmeghatározóbbak, de matematikai, irodalmi, helytörténeti, képzőművészeti műveltség mérésére alkalmas feladatok is szerepeltek a kérdések között. A verseny feladatsorának összeállítói elsődleges szempontként vették figyelembe, hogy mindkét korosztály találjon a versenyfeladatok között az életkorának és az érdeklődési területének megfelelő példákat, amelyek megoldásával sikerélményt szerezhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!