SG.hu

Együttműködik az Alcatel és a Sun

Az Alcatel és a Sun Microsystems ma bejelentette, hogy jelentős együttműködési megállapodást írtak alá. A partnerség célja az Alcatel által jelenleg kínált, számítógépes eszközökre épülő mobil alaphálózati megoldások költséghatékonyságának további javítása.

Az Alcatel piacvezető, új generációs mobilhálózatának (Mobile NGN) híváskiszolgálói megoldásához a Sun szolgáltatói szintű Netra(TM) szervereit használja. Az Alcatel 5020 SoftSwitch termék- és szolgáltatáscsoporthoz tartozó híváskiszolgáló Észak-Amerika, Európa és Ázsia kereskedelmi forgalmat bonyolító hálózataiban már jelenleg is számos helyen működik A Sun-technológia továbbá a távközlési óriás intelligens hálózati szolgáltatásokat támogató nyílt szolgáltatási platformjában (OSP for IN) is megtalálható.

A megállapodás kutatási-fejlesztési együttműködést is magában foglal. Ez a Sun szolgáltatói szintű kiszolgálók és operációs rendszerek terén szerzett jártasságára, valamint a Netra AdvancedTCA kártyakivitelű blade platformjára és nyílt szabványú rendszereire alapozva lehetővé kívánja tenni a Sun UltraSPARC(TM) és AMD Opteron processzorok használatát a távközlési szolgáltatók elvárásainak megfelelően megerősített Solaris(TM) 10 és Linux operációs rendszereken. A fejlesztői munka kezdetben azokra az Alcatel-megoldásokra irányul, amelyek már most is a Sun szolgáltatói szintű kiszolgálótechnológiáját és operációs rendszereit alkalmazzák.

Az AdvancedTCA a PICMG legújabb ipari szabványú specifikációja, amelyet kifejezetten a következő generációs, szolgáltatói szintű kommunikációs berendezésekhez fejlesztettek ki. A legújabb nagysebességű technológiákat támogató szabvány kisebb helyen fokozott feldolgozási teljesítményt és a beruházások jobb megtérülését ígéri a mobil és vezetékes szolgáltatóknak a világ bármely részén.

Az együttműködés jól beleillik az Alcatel azon tervébe, hogy egy átfogó, informatikai platformokból és köztesszoftverekből álló távközlési keretrendszert alakítson ki. Ezt a különböző piaci szegmensek szolgáltatói elvárásainak megfelelően megerősített Solaris vagy Linux operációs rendszerrel, AdvancedTCA pengekiszolgálókkal, vagy rackbe építhető szerverekkel szeretnék elérni. A rugalmas és nyílt keretrendszer fokozatosan fog megjelenni az Alcatel alaphálózati megoldásainak teljes választékában.

A több évre szóló megállapodás értelmében a Sunt kiemelt szerep illeti meg az Alcatel új generációs, informatikára épülő, alaphálózati kommunikációs megoldásainak platformszállítójaként és rendszerintegrátoraként.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!