SG.hu

Új PowerBook-modelleket mutatott be az Apple

Az Apple nagyobb felbontású TFT képernyőkkel és még nagyobb kapacitású akkumulátorokkal szerelte fel a PowerBook G4 termékcsalád 15 és 17"-os modelljeit.

Ezzel együtt csökkentették a 12"-os változat árát, mely már alapkiépítésben is SuperDrive meghajtót tartalmaz. "Az Apple PowerBook továbbra is a mobilitás, teljesítmény és innovatív szolgáltatások ideális ötvözetét kínálja" - mondta Philip Schiller, az cég nemzetközi termékmarketing-alelnöke. "Mobil felhasználóinknak biztos sikerül kedvében járnunk a nagyobb felbontású képernyőkkel és az akár egy egész órával hosszabbra nyúlt mobil üzemidő kínálta extra produktivitással."

Az új 17"-os modell képernyője 1680x1050 képpont natív felbontást kínál, mely a korábbi változathoz képest 36%-os növekedést jelent, míg a 15"-os modell képfelbontása 26%-kal, 1440x960 képpontra nőtt. A fényerő is változott, a 17"-os modell esetében 46%-kal, mely javítja az olvashatóságot. A cég közleménye szerint az új 15 és 17"-os modellek akkumulátorkapacitása is emelkedett: tipikus felhasználási körülmények között akár egy órával.

Az új PowerBook termékcsalád három modellből áll: az 1,5 GHz-es 12"-os PowerBook G4 már alapkiépítésben 8X SuperDrive meghajtót tartalmaz. Az 1,67 GHz-es új 15 és 17"-os két modell pedig az Apple 30"-os Cinema HD Display képernyőjét is támogató, 128 MB memóriával szerelt ATI Mobility Radeon 9700 grafikus kártyát és kétrétegű 8X SuperDrive meghajtót tartalmaz.

Minden új PowerBook modell beépített Bluetooth 2.0+EDR és 54 Mbps sávszélességű, IEEE 802.11g szabvány szerinti AirPort Extreme illesztőket, valamint pörgetésre is alkalmas ujjkövetőt és a társaság szabadalmi eljárás alatt álló Sudden Motion Sensor technológiáját is tartalmazza. Minden új PowerBook előre telepítve tartalmazza a Mac OS X 10.4 Tiger operációs rendszert, és az iLife '05 digitális életstílus programcsomagot is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!