SG.hu

Power Mac G5 már kétmagos processzorokkal

Az Apple bemutatta professzionális munkaállomás-sorozatának legújabb darabjait, köztük a Power Mac G5 Quad modellt, amely négymagos számítási teljesítményt kínál két, egyenként 2,5 GHz órajelű, kétmagos Power PC G5 processzorának köszönhetően.

Minden új Power Mac G5 modell kétmagos processzort, PCI Express buszrendszert és nagyobb teljesítményű grafikus kártyákat kínál köztük az NVIDIA Quadro FX 4500-at, mely munkaállomás-szintű grafikus teljesítményt kínál a Mac platform számára. "A Power Mac G5 Quad modell azt a grafikai és számítási teljesítményt nyújtja, melyet tudományos és alkotó területeken a felhasználók joggal várnak tőlünk," - mondta Philip Schiller, az Apple nemzetközi termékmarketing alelnöke. “Az akár négy maggal, új PCI Express architektúrával és az NVIDIA leggyorsabb grafikus kártyájával felszerelt új Power Mac G5 Quad a leggyorsabb gép, melyet valaha építettünk."

A két, egyenként 2,5 GHz órajelű, kétmagos Power PC G5 processzorának köszönhetően az új Power Mac G5 Quad modell a kreatív professzionális felhasználókat célozza. A vállalat közleménye szerint a Final Cut Pro 5 szoftver akár 60 %-kal gyorsabban tömörít SD videó anyagokat, az Adobe Photoshop 43%-kal gyorsabban hajt végre egy 45 gyakran használt szűrőből összeállított műveletsort és az Adobe After Effects 69 %-kal gyorsabban számít ki videó- effekteket.


Az új modellek 16 GByte 533 MHz-es DDR2 SDRAM tárat tartalmazhatnak és már két Gigabites Ethernet kapuval rendelkeznek. A csatlakozási lehetőségeket egy FireWire 800, két FireWire 400, négy USB 2.0, két USB 1.1 kapu, digitális hang be- és kimenetek, valamint AirPort Extreme és Bluetooth 2.0+ illesztő biztosítja. A vállalat az új Power Mac G5 modellekhez már a Mighty Mouse egeret mellékeli, mely négy programozható gombot és pörgetőgolyót is kínál, amellyel minden irányba, akár átlósan is lehet mozogni.

Alapkiépítésben az új modellek az NVIDIA GeForce 6600 LE grafikus kártyát tartalmazzák 128 MByte dedikált tárral, vagy a GeForce 6660 kártyát 256 Mbyte memóriával - mindkettő támogatja a 30"-es Cinema HD Display képernyőt is. A fentiek mellett viszont választható a 256 MByte-os GeForce 7800 GT vagy az 512 MByte-os Quadro FX 4500 kártya is, mely utóbbi akár két 30"-es Cinema HD Display meghajtására is képes és 3D szemüveg számára is kínál csatlakozót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!