Napi Online

Jövőre kezdődik az IT-mentorok képzése

Jövőre megkezdődik az IT-mentorok képzése, akiknek feladata elsőrendűen, hogy az eMagyarország pontokon segítsék azokat az embereket, akik önállóan nem képesek igénybe venni az információs társadalom nyújtotta szolgáltatásokat.

E segítség szükségessé válhat ismeret- vagy képességhiány miatt, de adódhat fogyatékosságból is. Az ellátandó tevékenység lehet kezelési támogatás, segítség, oktatás, ismeretterjesztés, de akár helyettesítő szerep is, amellyel egy elektronikus szolgáltatás igénybevételében közvetít a mentor. Emellett a mentoroknak megfelelő informatikai, számítástechnikai ismeretekkel is rendelkezniük kell, amellyel az infokommunikációs eszközök üzemeltetését és minimális karbantartását el tudják végezni.

Az IT-mentorok képzését és az informatikai szektorban történő elhelyezését az informatikai szakma képviselőit tömörítő három szervezet vállalta. Ezek sorrendben az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), a Magyar Tartalomipari Szövetség (Matisz) és az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Infórum), valamint a munkavállalási szempontból hátrányos helyzetű emberek érdekképviseletével, illetve felkészítésével foglalkozó NapraForgó Kht. és a Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete (Harke).

A programban 45 éven felüli inaktív, illetve megváltozott munkaképességűek fognak részt venni. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) közös munkája eredményeképp a BGF Felnőttképzési Intézete az új szakma oktatását 2006 januárjában kezdi, jelentkezni 2005 őszétől lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!