SG.hu

Elkészült a Nokia VoIP szerver

A madridi Broadband World Forum 2005 rendezvényen a Nokia szolgáltatók számára készült átfogó megoldás-portfolióval szilárdította meg a vezetékes és mobilhálózatok konvergenciája terén betöltött vezető szerepét. A Nokia többek között bemutatta az Internet-protokoll (IP) alapú hangszolgáltatást biztosító VoIP szervert is.

A cég Madridban bemutatott vezetékes-mobil konvergencia (FMC) megoldása zavartalan átmenetet biztosít a vezetékes, a mobil, és a hibrid hálózatot üzemeltető szolgáltatók számára a jelenlegi és a következő generációs hálózatok között. A végponttól végpontig terjedő megoldással a vezetékes szolgáltatók a kábeles hálózaton újfajta szolgáltatásokat és csatlakozási módokat kínálhatnak. A megoldásnak köszönhetően az előfizetők a hozzáférési módtól függetlenül a vezetékes, a DSL, a cellás, a WLAN vagy az UMA hálózatokon egyaránt ugyanolyan szolgáltatást élvezhetnek.

A Nokia VoIP szerver ráadásul olyan hordozószintű, szabványokon alapuló megoldással bővíti a vállalat egységes gerinchálózati portfolióját, amellyel a konvergáló hálózatokon is lehetőség nyílik a "Voice over IP" szolgáltatások biztosítására. A Nokia VoIP szervert jelenleg több kulcsfontosságú szolgáltató teszteli, a telepítések pedig várhatóan 2006 első félévében kezdődhetnek meg.

"A mobilszolgáltatók a VoIP telepítésével hálózatukat, ezáltal hangszolgáltatásaikat egységes, a mobil és a szélessávú területet egyaránt felölelő rendszerré alakíthatják” - jelentette ki Jussi Ilmarinen, a Nokia Networks üzletágának Konvergencia-marketing és értékesítési igazgatója. "A Nokia FMC megoldása, így a VoIP szerver ideális megoldást biztosít a szolgáltatóknak a most megjelenő lehetőségek legalaposabb kiaknázására.” A szerver megfelel a 3GPP és az ETSI TISPAN által előírt szabványoknak, így a különböző szolgáltatók hang-, illetve SIP-vezérelte VoIP-szolgáltatásainak a hozzáféréstől független konvergenciája valósulhat meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Klub #2
    Ja ideje volt már
  • mrzed001 #1
    Hát, >10 éves a VoIP, talán ideje volt má