MTI

Megnyílt a nagykanizsai informatikai vásár

Háromezer négyzetméteres területen 98 kiállító mutatkozik be Nagykanizsa regionális informatikai és környezetvédelmi szakkiállításán, amelyet az informatikai és hírközlési miniszter nyitott meg pénteken.

"A modern világ két nagy kihívása: az informatika és a környezetvédelem. Ezzel a seregszemlével Nagykanizsa, a régió irányt és példát mutat e kihívásoknak való megfeleléshez" - hangsúlyozta vásárnyitó beszédében Kovács Kálmán. Az informatikai tárca vezetője hozzátette: a dél-zalai város nemcsak az intelligens 5-ös folyosó program részese, hanem az M7-es autópálya, benépesedő ipari parkja és bővülő nemzetközi kapcsolatai révén mindinkább kidomborul gazdaság- és térségfejlesztési stratégiai szerepe is.

A háromnapos szakkiállításon résztvevő 98 cég fele a számítógépek, laptopok új nemzedékét vonultatja fel, műholdas kommunikációs rendszerek, tervezési-irányítási szoftverek és gépjármű-elektronika társaságában. Vízvédelmi és -tisztító technológiákat, hulladékkezelő-berendezéseket, légszennyezés-mérőket és környezetbarát-építési, lakberendezési cikkeket mutat be a kiállítás másik szekciója. Magyar-vietnami üzletember-találkozó és környezetvédelmi konferencia kapcsolódik a műszaki seregszemle programjához.

A vásárnyitást megelőzően Kovács Kálmán 15 millió forint költséggel kialakított, 16 számítógép alkotta informatikai labort avatott Murakeresztúr művelődési házában. Egyben szélessávú internet-hozzáféréssel és e-Magyarország ponttal gyarapodott a horvát kisebbséglakta dél-zalai község.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!