SG.hu

Csavaros zenetelefon a Nokiától

A zeneközpontú mobiltelefonon külön zenegombok és több száz számra elegendő tárolóhely található.

A Nokia 3250, a finn cég a legújabb zenetelefonja állt az érdeklődés középpontjában Németországban a most hétvégén megrendezett Nokia Trends elektronikuszene-fesztiválon. A telefon formatervezése révén hagyományos telefonbillentyűzete elcsavarva külön zenegombokká alakul. A készüléken maximálisan egy gigabájtnyi zene tárolható. A felhasználók emellett a Nokia 3250 két megapixeles kamerájának és okostelefon-funkcióinak is jó hasznát vehetik.

"A Nokia összeköti az embereket szenvedélyükkel, a zenével: a digitális zenelejátszók világszerte legnagyobb gyártójaként célunk a mobilzene széles körű elterjesztése . A szintén ma bemutatott XpressMusic márka segítségével a felhasználók ezentúl könnyebben felismerhetik a kifejezetten zenehallgatáshoz készült Nokia készülékeket" - mondta Kai Öistämö, a Nokia Mobile Phones alelnöke. "Az XpressMusic márkával ellátott egyik első készülékünk a Nokia 3250, amely igazi nagy dobás lesz a zenerajongók számára. Egyedülálló, elcsavarható formájának köszönhetően könnyen válthatunk a zenegombok, a hagyományos billentyűzet, és a kameraüzemmód között."


A felhasználók a 3250-es billentyűzetének 180 fokos elcsavarásával közlekedhetnek a zenét kezelő gombok és a normál telefonbillentyűzet között. A masina számos digitális zeneformátumot támogat, többek között az mp3-at, a wma-t, az m4a-t és az aac-t, így a zenék egyszerűen feltölthetők és továbbíthatók. A számokat emellett menet közben a hálózaton keresztül is letölthetjük, kedvenc dalainkat pedig beállíthatjuk csengőhangként. Az eszköz az egy gigabájtos mikroSD-memóriakártyát is támogatja.

A felhasználók a kedvenc CD-iken található dalokat a Nokia Audio Manager szoftverrel digitális zenefájlokká alakíthatják, majd saját zenei gyűjteményük és kedvenc válogatásaik ikonját a számítógépről közvetlenül a telefonra tehetik. A HS-20 Nokia sztereó fülhallgató 3,5 mm-es dugaljához a felhasználó saját fülhallgatója is csatlakoztatható, így még több tartozék társítható a 3250-eshez. A legjobb hangzás biztosítása érdekében a vállalat folyamatosan dolgozik azon, hogy a masina több iparág-vezető márka, például Bose, Harman Kardon, JBL, és Sennheiser Electronic tartozékaival kompatibilis legyen.


A Nokia 3250-et egy 2 megapixeles kamerával szerelték fel, amely a készülék billentyűzetének 90 fokos elcsavarása esetén panoráma üzemmódban kapcsol be. A képeket pár egyszerű lépésben azonnal megoszthatjuk másokkal MMS-ben, vagy kinyomtathatjuk egy kompatibilis printeren a Bluetooth vezeték nélküli technológia révén. A Series 60 platformon és a Symbian operációs rendszeren alapuló szerkezet a funkciók és az üzenetküldési módok széles skáláját kínálja, és lehetőséget teremt a független alkalmazás-fejlesztők számára saját zenei alkalmazásaik megalkotására. Az elkészült alkalmazások letölthetők és telepíthetők a Nokia 3250-re. Az okostelefon funkciókat a menet közben élvezhető zenével kombináló Nokia 3250 beszélgetési ideje eléri a 3 órát.

A háromsávos, GSM 900/1800/1900 modell szállítása várhatóan 2006 első negyedévében indul, támogatások és adók nélküli ára pedig 350 euró körül alakul.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KDOG #2
    egy rakat szar :D
    Aki ért telefonhoz az tudja, hog ymi az a nokia. Azt is tudja miért utálja mindenki aki foglalkozott valah telefonokkal.
    A másik:
    Naggggyon fáj ugye a w800i sikere.... :) ejjj ejjj

    Emlékszem egy cégre aki anno az üzleti telefonjbol kiiktatta a bluetooth hangátvitelt (és csak fájlokat lehetett küldeni, holott elötte lévö telefonjában volt) mert fájt nekik hogy nem birnak normális headsetet gyártani, és 6310i-t mindennki SE headsettle meg motoval hordta...

    hajjjj hajjj :)

    Ez a cég a T-com al egyenértékü.
  • pepe003 #1
    Hmmmm... aki zenemániás, mint pl. a haverom,és Nokia fan az biztos vesz.