SG.hu

Nokia felmérés a munkaerő mobilitásáról

Az eredmények hivatkozási alapul szolgálnak a mobil technológiát alkalmazó vállalatok számára, és értékes információt jelentenek a hazai és a külföldi cégekről.

A Nokia nyilvánosságra hozta a munkaerő mobilitásáról készült széleskörű felmérésének eredményét. A Simpson Carpenter által idén január és április között lebonyolított felmérés során hatezer egyesült államokbeli, németországi, és kínai, a mobilitással kapcsolatos kérdésekért felelős vállalati döntéshozót kérdeztek meg, hogy megismerjék a mobiltechnológia használatának, megvásárlásának és bevezetésének gyakorlatát, illetve a munkavállalók mobilitással kapcsolatos szokásait. A tanulmányban bemutatott három országot a földrajzi különbségek és hasonlóságok megfigyelése érdekében választották, így három eltérő területről kaphatunk hiteles képet.

A felmérés megmutatta, hogy különbség van a mobiltechnológia vélt és valós felhasználása között a döntéshozók és a munkavállalók körében. A tanulmány emellett a munkahelyen használt mobiltechnológiával kapcsolatban is számos értékes adattal szolgál, amelyek segítségével a cégek könnyen összevethetik saját üzleti és mobiltechnológia telepítésére vonatkozó adataikat, a tanulmányban szereplő adatokkal. Az összehasonlításból fakadó ismeretek, illetve a többi ország mobiltechnológiai fejlődésének áttekintése hozzájárulhat a mobiltechnológia helyi továbbfejlesztéséhez, illetve a mobilkészülékek használathoz, mobilalkalmazásokhoz, a biztonsághoz, és a vezetékesről mobiltelefóniára történő áttéréshez kötődő, eddig fel nem merült kérdések és aggodalmak kezeléséhez.

"A Nokia célja, hogy a mobiltechnológia témájában értékes információkkal szolgálhasson. Ezen erőfeszítések részeként a munkaerő mobilitásával kapcsolatban elvégzett felmérés eredményei akkor is hasznos és tartalmas információt nyújtanak a vállalatok számára, ha az eredményeket az egyes cégek saját üzletágukban szeretnék hasznosítani, de abban az esetben is, ha csupán a vállalati mobilitás globális helyzetéről szeretnének tájékozódni" mondta Olivier Cognet, a Nokia Enterprise Solutions stratégiai és üzletfejlesztési alelnöke. "A tanulmányban többféle hiteles adatot találhatunk; a mobiltechnológia vélt felhasználásával kapcsolatos, meglepő új információkat fedezhetünk fel, és a munkavállalók mobiltechnológiával kapcsolatos gondolatait is megismerhetjük." A felmérés innen tölthető le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!