SG.hu

A Nokia EDGE hálózatot szállít a svájci Sunrise-nak

A Nokia országos EDGE rádióhálózat szállításáról szóló megállapodást írt alá a svájci sunrise szolgáltatóval. A sunrise ügyfelei így olyan fejlett multimédiás mobilszolgáltatásokat élvezhetnek majd, mint a multimédiás üzenetküldés, vagy az élő video streaming.

A megállapodás értelmében a Nokia bázisállomásainak legújabb generációját, az UltraSite-ot szállítja a vállalatnak, emellett a hálózat kulcsrakész telepítését is elvégzi. A zökkenőmentes telepítéshez, és a sunrise EDGE hálózatának kiépítéséhez szükséges szállítások már elindultak, a rendszer pedig várhatóan 2005 végén készül el.

„A svájci piacon újítóként számon tartott sunrise elkötelezett az izgalmas és magas szintű szolgáltatások biztosítása mellett, a Nokia pedig egyértelműen támogatja ezt a célt” -mondta Bo Chamberlain, a vállalat műszaki igazgatója. „Az EDGE a multimédiás szolgáltatások elérhetőségét a leginkább költséghatékony módon terjeszti ki, kulcsszerepet tölt be abban, hogy a lehető legjobb mobilszolgáltatást biztosítsuk meglévő és új ügyfeleink számára, Svájc egész területén.”

A sunrise Svájc vezető független távközlési szolgáltatója. Több mint 2,23 millió ügyfele élvezi a vállalat mobil, vezetékes, és internet-szolgáltatásának előnyeit. Az országos kétsávos GSM hálózat csúcstechnológiájú mobilszolgáltatást biztosít a lakosság 99 százaléka számára. A jó minőségű hang-, és adatszolgáltatások széles skáláját a vállalat összesen több mint 7000 kilométer hosszú, nagy teljesítményű optikai hálózaton kínálja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mipi #2
    Bezzeg Békéscsabán már mikor fogják megcsinálni??? Ott már 1 éve igérik!
  • ebertek #1
    EDGE már van Pécsett is