SG.hu

Az EADS felvásárolta a Nokia TETRA üzletágát

Az EADS a TETRA és a TETRAPOL technológiákkal a biztonsági rádió-kommunikációs rendszerek globális szállítójává válik.

Az EADS lezárta a Nokia Professional Mobile Radio (PMR) üzletágának akvizíciós folyamatát. Július végén az Európai Bizottság az EU versenyről és monopóliumról szóló szabályozásai alapján jóváhagyta az akvizíciót. Az EADS összes, a professzionális mobil rádió-kommunikációval összefüggő tevékenysége azonnali hatállyal összevonásra került, megalakítva ezzel a vállalat új üzletágát az EADS Secure Networks-öt.

Az EADS Secure Networks indulása új korszak kezdetét jelenti: a cég a világ egyetlen olyan vállalata, amely mindkét vezető szabvány, a TETRA és a TETRAPOL alapú nagybiztonságú, digitális rádió-kommunikációs rendszerek teljes kiépítésére képes. Európa egyik legnagyobb PMR forgalmazójaként az EADS kiváló lehetőséget lát a világszintű értékesítési csatornák feltérképezésében.

Az EADS mindkét technológiát folyamatosan fejleszteni fogja. A társaság Secure Networks üzletága 56 országban épített ki 130 digitális rádió-kommunikációs hálózatot, amelyek közül több mint 30 teljes országot lefedő rendszer, és ezzel globális piacvezető pozíciót szerzett.

A Defence and Communications Systems (DCS) az EADS rendszerháza, amely az EADS Defence & Security Systems (DS) részlegének integrált része. A védelmi ágazatot képviselő DS részleg 2004-ban mintegy 5,4 milliárd euró árbevételt ért el és tíz országban megközelítőleg 23 000 alkalmazottja van. Integrált rendszermegoldásokat kínál a harci repülőgépek és nemzetbiztonsági egységek új kihívásokkal teli kiszolgálására. Jelen van a harci repülőgépek, a rakéta rendszerek, az intelligens, az ember által, illetve ember nélkül vezérelt határvédelmi és felderítő rendszerek (ISR) területén is, valamint a harcászati vezérlőrendszerek, a védelmi elektronika, az érzékelők és a légi közlekedési elektronika, illetve a kapcsolódó szolgáltatások piacán.

Az EADS az űrrepülésipari-, a védelmi- és a kapcsolódó szolgáltatások globális piacvezetője. 2004-ben a társaság értékesítése 31,8 milliárd euró volt, és mintegy 110 000 főt foglalkoztatott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!