Berta Sándor

Katrina - segítség a Szilicíum-völgyből

Jelenleg New Orleans és a Katrina hurrikán pusztítása szerepel a televíziók, a rádiók és a világ írott és elektronikus sajtóorgánumainak címoldalain. A mentési munkálatokba, illetve a segítségnyújtásba a nagy informatikai cégek is bekapcsolódtak.

Eddig többek között az Intel, a Microsoft, a Cisco, az SBC Communications, a Lenovo és a Dell küldött pénzadományt, műszaki felszerelést és szakembereket a katasztrófa sújtotta területekre. A felajánlások legfontosabb célja az, hogy minél előbb sikerüljön helyreállítani a kommunikációs rendszert New Orleans és a világ többi része között.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az informatikai konszernek által küldött műszaki eszközök között egyaránt vannak a vezeték nélküli internet-hozzáféréseket lehetővé tevő, úgynevezett access pointok és laptopok. Csak a Dell és a Lenovo 150 access pointot és 1500 notebookot küldött a térségbe. Az Intel kétszáz szakembert irányított a Mexikói-öbölbe, hogy segítsenek felmérni a helyi informatikai rendszerekben keletkezett károkat és a lehetőségeikhez képest próbálják meg helyreállítani a teljesen megsemmisült, vagy jobb esetben csak sérült telekommunikációs és számítógépes hálózatokat.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A New Orleans-i rendőrség a múlt hét csütörtökig csupán egyetlen távközlési csatornát tudott használni, de szerencsére a Motorola 10 ezer műholdas telefont küldött a rendfenntartóknak. Mivel a vezetékes telefonhálózatok teljesen vagy részben megsemmisültek a katasztrófában, jelenleg a vezeték nélküli technológiák jelentik az egyetlen lehetséges telekommunikációs módot a külvilággal.

A Microsoft, az Intel és a többi adományozó cég éppen ezért először egy komplett távközlési és számítógépes hálózatot akar létrehozni a Nemzetközi Vöröskereszt számára. A csomagban egyformán helyet kapnak vezeték nélküli internet-hozzáférést biztosító adapterek és antennák, számítógépek és telefonok. A Microsoft és az az Intel ezenkívül pénzadományt is küldött a térségbe. A két óriáscég egyaránt egy-egy millió dollárt ajánlott fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ac3 #10
    semmi kommunikacios cucc nincs a kornyeken. hiaba voltak mentocsapatok, nemtudtak h hova kell menni...nemvolt aki osszehangolja oket,illetve volt csak nemvolt mivel
  • Zro #9
    A MS és az Intel adja a gépeket, a Sony által meg lehet játszani, ha nincs kaja ;)
    Egyébként ha jól olvasom az 1 mila az a kp, de hardware-t és software-t is adtak dögivel...
    Azt nem várhatjuk, hogy az orvosokat és a kaját is a multik küldjék, valamit a kormány is csinálhat.
  • kbupdate #8
    Sony adománya: "Ok, addig nem veszünk tudomást rólatok".. kb ennyi
  • Darth Sith #7
    szép dolog, de sztem azért az M$ és az Intel-től 1millánál több is mehetett volna, ha már még anno Schumi egymaga 10millát tudott küldeni.. De azért ez is dícséretre méltó. Szebb mint a Sony 'adománya'..
  • Nudlisz #6
    "Az Intel kétszáz szakembert irányított a Mexikói-öbölbe, hogy segítsenek felmérni a helyi informatikai rendszerekben keletkezett károkat és a lehetőségeikhez képest próbálják meg helyreállítani a teljesen megsemmisült, vagy jobb esetben csak sérült telekommunikációs és számítógépes hálózatokat." -> A helyre állításhoz szerintem jónéhány intel gyártmányt fognak elsózni ezáltal ha nem is pénzt de jelentős reklámot fognak 'behajtani'.
  • Bulamer #5
    ott nula a telefon vonal meg vokitokit se tudnak anyit szedni,ha ez tutak adni ako agyanak is
  • Bulamer #4
    figyuz ma má az is kel....
    az nem egy kisterület és kel az a meg a b pont kőzőt kapcsolat...
  • cement #3
    ők ezzel tudnak segíteni...
  • HUmanEmber41st #2
    A notebook most nagyon kell...meg a WLAN..azzal jól lehet fertőtleníteni, törmeléket elhordani, meg is lehet enni ( a csokis notebook az nagyon finom ám)és van hozzájuk víztisztító berendezés is biztos..
    Ez engem a Svejkben olvasható ellátmányokra emlékeztet ez..
  • TommyGun #1
    Nagyon helyes hogy a multik is segítenek...szép tőlük...