MTI

Kovács Kálmán fogadta a Brit Ipari Szövetség főtitkárát

Az informatikával mint az európai versenyképesség meghatározó tényezőjével, továbbá az üzleti élet és a kormányzat közötti harmonikus együttműködéssel kapcsolatos kérdéseket vitatta meg Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Sir Digby Jones, a Brit Ipari Szövetség főtitkára, csütörtökön Budapesten.

A megbeszélés keretében Kovács Kálmán ismertette az informatikai és infokommunikációs (IKT) szektorban a versenybarát szabályozási környezetnek és a célzott kormányzati programoknak köszönhetően végbement fejlődést, a piaci szereplők számának növekedését és a bekövetkezett, nemzetközi összehasonlításban is jelentős árcsökkenést. A jogalkotást illetően a miniszter bemutatta a nemrég elfogadott elektronikus információszabadságról szóló törvényt, amely szintén a liberalizációt és a közigazgatás átláthatóbbá tételét szolgálja.

Kovács Kálmán és vendége egyetértettek abban, hogy - a Brit EU Elnökség által is hangoztatott - új, tudásalapú társadalmi modell képes csak Európa versenyképességét biztosítani. A miniszter közölte, hogy Magyarország ebben a versenyképes Európában regionális tudásközpont szerepének betöltésére törekszik. Az IKT alkalmazások elterjedése valamennyi szektorban fontos célkitűzés, a modernizáció és a termelékenység javulásának alapvető feltétele.

Sir Digby Jones magyarországi befektetési környezetre vonatkozó kérdésére válaszolva Kovács Kálmán elmondta: a magyar IKT piac igen dinamikusan fejlődik és az IKT termékek részesedése az összexportban az EU-országok közül csak Finnországban nagyobb, mint hazánkban. A piaci és politikai háttér stabil, a szabályozás versenybarát és egyenlő elbánást biztosít a piaci szereplők számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!