SG.hu

A France Télécom felvásárolja a spanyol Amenát

A francia France Télécom távközlési cég 6,4 milliárd euróért felvásárolja a spanyol Amena mobilszolgáltató 80 százalékát. A francia cég a jövő évtől már pozitív hatást vár a felvásárlástól: 1,1 milliárd eurós szinergiahatásra számít. Az Amena az Auna távközlési konszernhez tartozik, amelynek többségét a Banco Santander Central Hispano, az Endesa és az Union Fenosa ellenőrzi.

A France Télécom már két országban, Szlovákiában és Romániában is jelen van Kelet-Európában Orange mobilszolgáltató márkájával, 47,5 százalékban ellenőrzi a Telekomunikacja Polskát, a fő lengyel távközlési szolgáltatót, amelynek máig szinte töretlen a monopóliuma a vezetékes szolgáltatásban, és működteti az Idea mobilszolgáltatót is.

A francia távközlési vállalat forgalma 3,5 százalékkal 11,621 milliárd euróra nőtt az első negyedben, az egy évvel korábbi 11,23 milliárdhoz képest. Erre az évre 3-5 százalékos forgalomnövekedést jósolnak a France Télécomnál. A cégnek a tavalyi év végén 125 millió ügyfele volt világszerte, egy évvel korábban 116,4 millió.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!