SG.hu

A portugál TMN a Nokiát választja a videomegosztásra

A vezető portugál mobilszolgáltató, a TMN ügyfelei mostantól "megoszthatják a pillanatot" beszélgetőpartnerükkel, mivel a TMN kereskedelmi videomegosztás-szolgáltatást vezet be Portugáliában. A szolgáltatást a TMN gerinchálózati infrastruktúrájába telepített Nokia IP multimédiás alrendszer (IMS, IP Multimedia Subsystem) teszi lehetővé, a TMN ügyfelei pedig a szolgáltatást a világon elsőként kínáló Nokia 6680 3G képkezelő okostelefonon élvezhetik az újdonságot.

A videomegosztás olyan multimédiás szolgáltatás, amellyel a 3G mobiltelefonok felhasználói telefonálás közben élő felvételt mutathatnak beszélgetőpartnerüknek. A videomegosztás szabványosított 3GPP és IETF technológiákon alapul, és az általános IMS vagy IETF SIP infrastruktúrát használja. "Terjed az IP-multimédia, a Nokia pedig határozottan támogatja az IP-alapú szolgáltatások, például a videomegosztás nyitottságát annak érdekében, hogy a szolgáltatók hálózattól és készüléktől függetlenül sokféle szolgáltatást kínálhassanak" - mondta Markku Varkama, a Nokia Networks üzletágának igazgatója.

A Nokia teljes, végponttól végpontig terjedő megoldást kínál az IMS-alapú multimédia számára, többek között a Nokia IP multimédiás alrendszer-megoldást, amely nyílt IMS szolgáltatásirányítási interfésszel rendelkezik az alkalmazásszerverek felé és a Series 60-on alapuló, videomegosztást támogató Nokia 6680-t. A Nokia jelenleg 26 IMS projekten dolgozik különböző mobil- és vezetékes szolgáltatókkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!