MTI

GVH: 8 millió forint bírság a Magyar Telekom Rt.-nek

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 8 millió forintra bírságolta meg a Magyar Telekom Rt.-t, mivel a "Teleperc" elnevezésű díjcsomag reklámkampánya a fogyasztók megtévesztésére volt alkalmas - közölte a hivatal.

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa megállapította, hogy a Magyar Telekom Rt. (régebben Matáv) 2005. január 25-től április 30-ig tartott reklámkampánya során egyes reklámjaiban arról tájékoztatta a fogyasztókat, hogy a "Teleperc" díjcsomag a legkedvezőbb a piacon. A GVH szerint ez nem felelt meg a valóságnak, máshol alacsonyabbak voltak a díjak.

A Versenytanács azt is megállapította, hogy a Magyar Telekom Rt. az adott időszak alatt jogsértő módon alkalmazott összehasonlító reklámot a "Teleperc" díjcsomag és az Invitel Távközlési Szolgáltató Rt. kínálatának összevetésekor. A hirdetésekben a társaság nem vette figyelembe, hogy nem azonos módon - az egyik helyen perc, a másikon másodperc alapon - történik a számlázás, és ezért egyes esetekben a versenytárs díjai kedvezőbbek voltak.

A versenytanács 8 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a társaságot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yossarian #4
    remélem nem teszi tönkre egy ilyen komoly büntetés!
  • SirMaci #3
    Szerintem egy ilyen nagyvállalat mint a T-com szarik nagy ívben az ilyen kis pitiáner büntetésekre. Kifizeti mellényzsebből azt jóvan. A reklámkampány bevételéből úgy is futja, sőt még azt sem tartom kizártnak, hogy a pénzbüntetéssel számoltak is. Mert ez így megéri nekik.
  • rigidus #2
    ez 8m nem lehetett volna 80m ?

    Mar csak azert is mert elvileg egy penzbirsagnak az alapveto celja az lenne, hogy szabalysertes elkovetojet "elriassza" a legkozelebbi hasonlo esettol. De egy matav eseteben ez az elrettento osszeg inkabb 800m kornyeken lenne, hogy eleg emlekezetes legyen.

    UI: Mikor lesz bevetel aranyos penzbuntetes-megallapitas torvenybe iktatva? (mar csak ugy a demokracia kedveert gondoltam)
  • noss #1
    kemény 8 milla...
    komoly tétel
    rossz vicc