MTI

Fokozottabb harcot hirdet Kína a szerzői jogsértők ellen

Kína azt ígérte az Egyesült Államoknak, hogy a büntetőjog szigorú erejével csap le a jövőben a szellemi tulajdonjogot megsértőkre, azaz a szoftvereket és kép- és hanganyagokat illegálisan másoló vállalkozókra országában.

Elsősorban ez a magas szintű kínai-amerikai kereskedelmi találkozó eredménye. A találkozón az Egyesült Államokat Carlos Gutierrez kereskedelmi miniszter és Mike Johanns mezőgazdasági miniszter is képviselte az elnök kereskedelmi tanácsadója mellett. Több más vitás témát is napirendre tűztek, egyelőre hétfőn Gutierrez azt közölte, hogy a textilkereskedelem terén létrejövő megállapodásról még korai beszélni, de folytatják az ügyben a megbeszéléseket. Elképzelhető, hogy egy a Kína és az EU között kvótákról létrejött megállapodáshoz hasonló lesz a kétoldalú egyezkedések eredménye. Megállapodás aláírása várható ugyanakkor mezőgazdasági, biotechnológiai, banki, polgári repülésügyi és olajvegyészeti témában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pemga #4
    Az Eradicate-nél azért együttműködtek az amerikaiakkal, ahol kb 400 embert sikerült begyűjteniük. Igaz ez nem csak Kínában volt, hanem a teljes térségben. De az is igaz, hogy Kína igért már ezt-azt eddig is :)).

  • aaaaa #3
    Ahogy a Kínaikat ismerem, majd gyorsan látványosan kivégeznek pár szerencsétlent, hogy megmuttasák milyen szigorúak voltak, és minden megy tovább mint azelőtt.
  • Pharaoh #2
    Azért, ami kínában van az egy kicsit tényleg túlzás, rendes DVD ket árilnak csak egyszerűen nem fizetnek utána jogdíjat.
  • echo #1
    Na nee, már kína is??...