SG.hu

Tervezési nívódíjat kapott a Dell három terméke

A Dell Axim X50v kézi számítógépe, az 540-es fotó printer, valamint a cég USB funkcióval ellátott multimédiás klaviatúrája megkapta a Vörös Pont tervezési nívódíjat (Red Dot Product Design Excellence Awards).

A Red Dot nívódíjat évente ítéli oda az észak-rajna-vesztfáliai tervezési intézet. A termékeket három kategóriában minősítik: terméktervezés, kommunikációs tervezés és koncepció tervezés. A versenyben negyven ország több mint négyezer terméke vett részt. A Dell Axim X50v kézi számítógép, a Dell Photo Printer 540, valamint a Dell USB Enhanced Multimedia Keyboard innovációs, tervezési, tartóssági és minőségi szempontok mérlegelése alapján nyerte el a díjat.

"A Red Dot díj megerősíti azt, amit már régóta hallunk ügyfeleinktől: a Dell innovatív termékei az elvárt funkciókat nyújtják az elvárt minőségben - jelentette ki Kevin Kettler, a Dell főmérnöke."

Az amerikai vállalat az M3 Design közreműködését vette igénybe a legújabb PDA technológiát alkalmazó, vékony kétcsatlakozós kézi számítógép kifejlesztéséhez. Az Axim X50v 3,7 colos VGA képernyővel rendelkezik, amelynek felbontása a hagyományos kézi készülékeknek akár négyszeresét is elérheti. Kijelzője alkalmassá teszi webes böngészésre, internetes játékokra, fotók megtekintésére és video lejátszásra is.

A Dell Photo Printer 540 a termikus festékszórás elvén működik, kevesebb mint hatvan másodperc alatt végez egy oldallal. (Az aktuális nyomtatási sebesség a felhasználási módtól függ.) A hordozható kivitelű printer egyaránt alkalmas fekete-fehér, valamint színes lenyomatok előállítására egy kapcsoló átváltásával. A konszern a Herbst LaZar Bell nemzetközi terméktervező és tanácsadó vállalat közreműködését vette igénybe a fotónyomtatója formájának kialakításához.


A végére maradt az USB Enhanced Multimedia Keyboard beviteli eszköz, melynek kialakítása a minimalizált penge tervezési elvet tükrözi. A holland C-10 terméktervező és tanácsadó cég közreműködésével kialakított formájú klaviatúra az OptiPlex vállalati számítógépek és a Dimension személyi számítógépek, valamint a Precision munkaállomások tartozékaként kerül értékesítésre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!