SG.hu

Szövetségre lépett a Nokia és az Avaya

Az Avaya, a világ vezető IP-kommunikációs cége és a Nokia, a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója bejelentette együttműködését.

A két társaság bejelentette: a jövőben együttesen kívánja fejleszteni és forgalomba hozni nyílt és szabványokon alapuló kommunikációs megoldásait, melyek hidat képeznek a vezetékes és mobil hálózatok között (Fixed to Mobile Convergence - FMC). A vállalati FMC-megoldások a vezetékes és mobil hálózatokat egyesítik, ezáltal a tartózkodási helyüktől, az éppen alkalmazott elérési technológiától és az éppen használt távközlési eszköztől függetlenül biztosítanak vállalati szintű kommunikációs megoldásokat a mozgásban levő dolgozóknak, megkönnyítve a dolgozói együttműködést, az ügyfélmegkeresések gyors megválaszolását egy több szállítótól származó, különböző szabványok alapján működő hírközlési környezetben.

A cégek kínálatának részét képezi egy duális üzemmódú készülék, mely ún. SIP (Session Initiation Protocol) képességekkel rendelkezik, és ezért képes hívásokat kezdeményezni és fogadni mind a mobil és vezeték nélküli helyi hálózaton (WLAN), mind pedig a cég telephelyén kívüli és azon belüli rendszeren keresztül. A készülékre telepíthető egy olyan Avaya fejlesztette mobil alkalmazás, amely lehetővé teszi a Nokia telefonhasználóknak az Avaya szoftverén működő vállalati távbeszélő funkciók elérését.

Az Avaya egységes rendszerbe kapcsolja a vezetékes és mobil telefonokat, illetve kiterjeszti a vezeték nélküli helyi és nagy kiterjedésű hálózatokat. A két vállalat együttműködésével a világ élvonalbeli fix-mobil konvergencián alapuló megoldásai jöhetnek létre.

Az FMC megoldások jelenleg az IP-alapú hangátviteli (VoIP) technológiát veszik igénybe a hívások - és hívásfunkciók - vezetékes, (amelybe esetünkben beleértjük a Wi-Fi-t, vagy a 802.11-es szabvány szerinti rendszert is) illetve vezeték nélküli (értsd: celluláris) hálózatok között megvalósítandó támogatott átjárása, átadása érdekében. A cégek szövetségéből olyan megoldások születhetnek, amelyek egyesítik a Nokia mobilkészülékeinek helytől független rendelkezésre állását, hordozhatóságát és kezelhetőségét, valamint az Avaya vállalati távközlési szolgáltatásait és funkcióit, ezáltal fokozva a mobil munkaerő munkahatékonyságát és csökkentve a vállalkozás mobil távközléssel kapcsolatos teljes költségeit is.

Mindkét cég jelentős összegeket fektet a kutatásba, fejlesztésbe és marketingbe a vezetékes-mobil konvergencián alapuló megoldások piacának kiépítése érdekében. Egy átlagos nagyvállalatnál a munkavállalók több mint fele végez munkát, köt üzletet az irodán kívül, és e mozgékony dolgozók számára a beszédátvitel jelenti az elsődleges üzleti távközlési alkalmazást, magyarázta Geoffrey Baird, az Avaya Hírközlő Berendezések Üzletágának igazgatója, vezérigazgató-helyettes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzed001 #1
    "Az Avaya, a világ vezető IP-kommunikációs cége"
    Hogy itt megint mekkora ködösítés folyik
    VoIP téren bárhogy is szeretné, akkor sem, Cisco vezet (Nortel és Avaya jó lemaradva követi)
    IP adatátvitel téren megintcsak nem nevezném vezetőnek.
    Amiben vezető lehet, az a hálózati kábel, ott jelentős a részesedse (node azt nem nevezném "IP-kommunikáció"nak )