SG.hu

eMagyar pont már Burgenlandban is

Pajna Sándor helyettes államtitkár megnyitotta Burgenland első eMagyar-pontját.

2005. június 21-én, kedden Pajna Sándor, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium helyettes államtitkára felavatta az Informatikai és Hírközlési Minisztérium támogatásával, a Szülőföldön az információs társadalomba 1 pályázatnak köszönhetően létrejött első burgenlandi eMagyar pontot Felsőőrön, a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület székházában.

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium közleménye szerint a határon túli magyarság információs társadalomba való bekapcsolódását kiemelt misszióként kezelik. Céljuk, hogy a határon túl élő magyarság szülőföldje legdinamikusabban fejlődő közösségévé váljon. A határon túli magyar szervezetek az IHM-mel együttműködve elkészítették helyi informatikai fejlesztési stratégiájukat, amelyek alapjául szolgáltak az IHM 2004-ben meghirdetett Szülőföldön az információs társadalomba címet viselő programjának.


Kovács Kálmán az eMagyarország-kamion előtt

A program fő eleme a hazai eMagyarország-pontok mintájára kialakított ún. eMagyar pontok határon túli magyarlakta településeken kialakítandó hálózata, amelynek célja, hogy a lakosság a közösségi internethozzáférési helyeken ingyen vagy kedvezményes áron használhassa az internetet.

A programra rendelkezésre álló 228 millió forintból mintegy 140 millió forint az infrastruktúra kiépítését és eMagyar-pontok létrehozását, több mint 26 millió forint a tartalomfejlesztést, közel 15 millió forint az informatikai képzést, közel 21 millió forint a magyar kultúra digitális megőrzését és 24 millió forint az infokommunikációs fejlesztéseket szolgálja. A programnak köszönhetően 179 eMagyar-pont nyitja meg kapuit a határon túli magyarok lakta településeken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!