SG.hu

Új hálózati szolgáltatásokat mutatott be a Nokia

A Nokia Helsinkiben és Szingapúrban megrendezett Nokia Connection 2005 eseményén a vállalat új hálózati termékeket és szolgáltatásokat mutatott be.

"Az élet minden eddiginél mobilabbá válik" mondta Simon Beresford-Wylie, a Nokia hálózati üzletágának alelnöke és általános igazgatója. "Iparágunk jelenleg fontos átmeneti időszakon megy keresztül, amelynek a konvergencia, az internet protokoll, a WCDMA elterjedése, és az új versenytársak megjelenése jelenti a mozgatórugóját. Ráadásul a mobilelőfizetők száma rendületlenül nő, főleg Ázsiában, Latin-Amerikában, Afrikában és a Közel-Keleten. 2010-re a teljes előfizetői bázis 3 milliárdra bővül."

"Az átalakulásban rejlő lehetőségek kiaknázásához kivételes ügyességre és hatékonyságra van szükség" - folytatta Beresford-Wylie. "A Nokia ma bemutatott termékei pont az ehhez szükséges eszközöket adják a szolgáltatók kezébe."

A szingapúri eseményen bemutattak egy egységes számlázó programcsomagot, amellyel a mobilcégek ugyanazt a szolgáltatást, csomagot, és hűségprogramot biztosíthatják az összes felhasználó számára, függetlenül attól, hogy előfizetéses vagy kártyás előfizetőről, hangkommunikációs vagy adatforgalmi szolgáltatásról, vezetékes vagy mobilhálózatról, 2G-ről vagy 3G-ről van-e szó. A megoldás a teljes ügyfélkör, a felhasználók, a vállalatok, és a szolgáltatók esetében egyaránt használható.

A finn cég számára elsőrangú fontosságú az az új szolgáltatások gyors és olcsó biztosíthatósága, ezért egyszerűsíteni akarják a szolgáltatók gyakran túl bonyolult, elemenként felépített, ezért magas működési költségekkel járó szolgáltatási környezetét. Éppen ezért innovatív tanulási környezetet nyújtanak a mobilhálózatok szakemberei számára, ahol ügyfeleik saját tempójukban fejleszthetik ki a kiválasztott funkciókat.

A világ 73 kereskedelemi WCDMA-hálózatából 33-at szállító Nokia a hálózatok terén továbbra is szilárdan piacvezető. A 47 WCDMA és a gyártók között messze a legtöbb, 47 EDGE referenciával rendelkezik. A mobil szélessávú üzemmódváltó kapcsolók terén is piacvezető, hiszen a piacon egyedüliként kínálnak a közös 2G/3G hálózatokon egyaránt működő szerverrendszert (MSS)-t. A finn cégtől több mint 40 szolgáltató vásárolta ezt meg, 30-an közülük már be is vezették GSM- és a WCDMA-hálózaton. A szolgáltatások ágazatban jelenleg a Networks üzletágban alkalmazottak mintegy harmada dolgozik, forgalma pedig az üzletág forgalmának negyedét adja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!