SG.hu

Átalakítja szervezeti rendszerét a HTCC csoport

A PanTel felvásárlása után a HTCC csoport átalakítja írányítási és szervezeti rendszerét.

A HTCC (Hungarian Telephone and Cable Corporation) a közelmúltban zárta le a PanTel megvásárlását. A HTCC Csoportba tartozik jelenleg a Hungarotel Rt., a PanTel Kft. és PanTel Technocom Kft. A több európai országban is működőm, telekommunikációs szolgáltatásokat nyújtó, 6 milliárd euró forgalmú dán TDC 67 százalékban tulajdonosa a New York-i tőzsdén bejegyzett Hungarian Telephone and Cable Corporationnak (HTCC). A fennmaradó 37 százalék kisbefektetők kezében van. A vállalat közleménye szerint legelső feladatuk a Hungarotel és a PanTel integrálása. Céljuk, hogy az integrálás eredményeként az egyesített vállalat még sikeresebb legyen mind az ügyfelek kiszolgálása mind pedig a szolgáltatásminőség területén és természetesen jövedelmezőség szempontjából is, ezáltal biztosítani akarják hogy a cégcsoport egyértelműen a Magyar Telekom Rt. (a korábbi Matáv) első számú kihívója legyen.

Az integráció és jövőbeni működés sikere érdekében egy új, egyesített menedzsmentet állítanak fel, ahol a vezetőség feladata lesz majd a csoportba tartozó Hungarotel, PanTel és PanTel Technocom cégek központi irányítása. A cégcsoport központi vezetősége 2005. július 1-től kezdi meg a tevékenységét.

"Örömmel és nagy lelkesedéssel várom a kijelölt vezetőséggel és a HTCC Cégcsoport összes dolgozójával való közös munkát. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű csapatot alkotunk majd és szeretném kihangsúlyozni, hogy minden törekvésünk továbbra is arra fog irányulni, hogy ügyfeleinket a legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki. Az utóbbi jónéhány évet a TDC zászlaja alatt töltöttem. A TDC küldetése, hogy a vállalat a legjobb európai távközlési szolgáltató legyen. Nem kétséges, hogy hasonlóan ambiciózus céllal indult útnak a HTCC Csoport is." - nyilatkozta Torben V. Holm, a a HTCC Csoport elnök-vezérigazgatója.

Az eseményen közölték, hogy a Hungarotel mintegy 600 főt foglalkoztat, ezek közül 40-45 főt a központi irodában. A PanTel mintegy 190 alkalmazottal működik, míg a PanTel Technocom 100 főt alkalmaz. Az integráció elsősorban a PanTel és a Hungarotel irodai alkalmazottait érinti, de hosszabb távon hat a cégek terepen dolgozó munkatársaira is. A leépítések mértékéről az elnök-vezérigazgató egyelőre nem nyilatkozott. Az integrációval egy körülbelül 40 milliárd forint forgalmú csoport jön létre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mipi #2
    Remélem azért a vezetékes telefon árakat kicsit lejebb viszik. És az ADSL is olcsóbb legyen!
  • risqci #1
    in memorián Pantel..