SG.hu

Felsőkategóriás LCD tv-sorozatot mutatott be az LG

Az LG piacra dobta csúcsminőségű LX2 sorozatát, amellyel a szélesebb rétegek számára is elérhetővé akarja tenni LCD tv-it.

Az LG folyamatos rettegésben tartja a kijelző gyártókat az olyan rekordokat döntögető nagyméretű, lapos képernyőjű tv-ivel, mint a 71"-os plazma és 55"-os LCD tv. Most azonban LX2 néven egy közepes méretű, 26 és 32 colos készüléksorozatot jelentett be. "Csúcskategóriás, nagy mennyiségben gyártott LCD tv-inkkel tovább bővítjük a jelenlegi LCD TV piacot, ugyanakkor erősen megvetjük ezen a piacon" - ismertette a kijelzőkre vonatkozó vállalati stratégiát S.H. Yoon, az LG Digitali Display Divison elnöke.


A gyártó szerint a termékcsalád legfontosabb jellemzője a képminőség: a készülék S-IPS modulja 8 ms válaszidőre képes és a világ legszélesebb, 178 fokos optikai látószögét biztosítja függőleges, illetve vízszintes nézetben. A modul állítólag megszünteti a homályos képeket és a normál LCD tv-k korlátozott látószögéből adódó problémákat, így bárhonnan tiszta és nagyfelbontású képeket nézhetünk, ami lehetővé teszi a családi teltelevíziózást.

Az LX2 sorozat képminőségét az XD Engine, a cég képjavító chipje biztosítja, mely a vállalat közleménye szerint nagyfelbontásúvá alakítja az alacsony felbontású analóg jeleket és megszünteti a vibrációt. Más funkciók is szolgálják a vásárlók kényelmét, mint például az Intelligent Eye, amely automatikusan a környezethez igazítja a fényerősséget, felerősíti a kép részleteit, kontrasztját és színét. Másik kényelmi funkció a PIP/POP/Double Window, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó két műsort - pl. élő adást és videofilmet - nézhessen egy időben a képernyőn. Megemlítendő még az 1000 oldalas teletext (európai előírás), a HDMI/DVI-csatlakozó, "ez" kábelvezetés, forgatható állvány és a SRS WOW surround hang.


A külcsínt illetőleg az LX2 LCD tv-k két tónusú - fekete és ezüst színű - külsővel csábítják a vásárlókat. A sorozatot először Európában és Észak-Amerikában dobják piacra, míg az ázsiai országokban még idén, de valamivel később lesz kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #12
    (De úgy tűnik, szerencsére nem ez a helyzet.)
  • dez #11
    Pl. a (Bp.-i) Nyugati PU melletti citiszenterben lévő Panasonic boltban vannak ehhez hasonlók (ugyanilyen felbontású, új LCD-TV-k, de persze Panasonic), azokat is PC-ről hajtják (Egyiken pl. wmv-hd film megy, másikon fotók) és iszonyú szép és részletgazdag a kép.

    (MM-ben is van néhány, de közülük csak ~3-on megy HD tartalom, és ebből csak ~1 van normálisan összekötve a forrással. Ezen HD-s xvid megy, ilyet lejátszani képes asztali DVD lejátszóról. Itt van egyébként az LG jelenlegi magyarországi kínálata is LCD-TV-ből, amit SD bontású, régebbi készülékek testesítenek meg, kb. olyan áron, mint a Panából a HD-s... [Talán azért nem viszik túlzásba a HD demózást, főleg tökéletes minőségben, hogy ne legyen olyan nagy a kontraszt az SD-s készülékekkel, ne maradjon a nyakukon...])
  • dez #10
    Ha a TV nem tudja 1:1 a fizikai pixelekhez rendelni a forráspixeleket, akkor szinte tök mindegy, milyen a videokártya, nem lesz olyan éles, mint lehetne.
  • shabba #9
    32LX1 Specification
  • shabba #8
    Guglival rákeresve 1400 euros ár körül van a 26 colos, és 1900 euro körül a 32 colos model. LG oldalán viszont még nem találni leírást ehhez a típushoz csak a korábbi LX1-eshez de a specifikációk igen hasonlóak a cikkben megemlítettekkel. Az alapján gyaníthatóan ez a 1366x768-os felbontást fog tudni. Szóval ha szgépre kötöd ilyen felbontással érdemes számolni.
  • babajaga #7
    "zámítógép képét mennyire jelenítik meg szépen, nem tudja valaki"

    Hogy monitorként milyen az elsősorban a videokártyától függ, mert annak kell szinkronba hozni a számítógéppel.
  • Cat #6
    sztm kicsit félrenézted
    itt arról van szó, hogy állítólag nem csak szemből nézve éles a kép, hanem srégen oldalról is, azaz a nappali közepén nem kötelező a tévével szemben ülni
  • babajaga #5
    " és a világ legszélesebb, 178 fokos optikai látószögét biztosítja függőleges, illetve vízszintes nézetben."

    És azt az emberi szemet is biztosítja ami ezt látja is? Ekkora hülyeséget régen olvastam! Az emberi szem öt méterről egy tenyérnyi részt lát élesen! Kábítsuk az állampolgárt.
  • LowEnd #4
    Számítógép képét mennyire jelenítik meg szépen, nem tudja valaki?
  • dez #3
    De hogy mikor lesz ilyen idehaza...? Itt az LG még mindíg a legelső gen.-t nyomja irracionális áron (SD bontás, gyengébb TFT, 550e-ért???). A Panasonic bezzeg a legújabbat is behozta már.